Huuhkajien luottopelaajat Teemu Pukki ja Paulus Arajuuri juhlivat torstaina Tanskan cupin voittoa Brøndbyn kukistettua loppuottelussa Silkeborgin 3-1 (uutinen). Brøndbyllä on mahdollisuus tällä kaudella jopa tuplamestaruuteen, sillä se johtaa Tanskan Superliigaa kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä.

Sosiaaliseen mediaan on levinnyt videopätkä, josta näkyy, kuinka massiivinen juttu jalkapallo ja cup-finaali Tanskassa on. Videolla marssii peräti 22 000 keltaiseen pukeutunutta Brøndby-kannattajaa kohti Kööpenhaminan finaalinäyttämöä. Lievästi sanottunakin vaikuttavaa.

Voetbal Ultras

@VoetbalUltras
WOW! 22.000(!) Brøndby-supporters onderweg naar het stadion voor de bekerfinale tegen Silkeborg. Halverwege werd er gestopt bij het ziekenhuis waar de jonge Brøndby supporter genaamd felix ligt. Hij werd gesteund van buitenaf!

Brøndby oli voittanut edellisen kerran Tanskan Cupin 10 vuotta sitten. Viimeisestä liigamestaruudesta on 13 vuotta.

NBC Sports Soccer

@NBCSportsSoccer
The Brøndby support for the Danish Cup Final today was UNREAL 👏

(🎥: IG/hygs83)

SLO Brøndby IF

@SLO_BrondbyIF
Rådhuspladsen er fyldt op. Husk vi også har aftaler med barer i Vestergade og på Gammel Torv. Afgang 14:00 #Brøndby #fans

Brøndby IF

@BrondbyIF
VI VED, HVOR POKALEN SKAL STÅ! 🏆💙💛

Teemu Pukki pelasi loppuottelussa 87 minuuttia, ja hänet vaihdettiin tuolloin Paulus Arajuureen. Suomalaisten lisäksi juhlatunnelmissa oli myös Brøndbyn valmentaja Alexander Zorniger, jota Ekstra Bladet kuvailee ”Tanskan suosituimmaksi saksalaiseksi sitten Sepp Piontekin”. Piontek valmensi Tanskan maajoukkuetta vuosina 1979-1990, ja myöhemmin 1990-luvulla vielä paria Superliiga-joukkuetta.

Zornigerin keltaisessa T-paidassa luki tanskalaislehden haastattelun hetkellä mustalla tussilla kirjoitettu sana ”voittaja”.

– Kukako sen kirjoitti? Minä itse! Tuntuu fantastiselta pidellä voittopokaalia käsissäni, Zorniger hehkutti.

– Aloitin valmentamisen Saksan kuudennella sarjatasolla 16 vuotta sitten. Nyt olen cup-finaalin voittaja yhdessä Tanskan suurimmista seuroista.

 

– Brøndby on seura, jota ei tunneta vain Tanskassa, vaan koko Euroopassa. Minulle on iso juttu, että palautimme Brøndbyn taas takaisin kartalle, 50-vuotias Zorniger hehkuttaa.

Brøndby Stadionin käytävillä on yhä kuvia vuonna 2005 tuplamestaruuden voittaneesta joukkueesta, jota valmensi legendaarinen Michael Laudrup.

– Sillä joukkueella on paikkansa historiassa, mutta mekin halusimme olla osa historiaa, ja nyt olemmekin, Zorniger jatkaa.

 

Brøndbyn pelaajilla oli fanien tapaan eilen syytä juhlaan, mutta kovin railakkaaksi juhlat eivät vielä saa mennä.

– Nyt juhlimme vähän, mutta alkoholia ei sovi juoda liiemmin. Juhlia pitää kuitenkin tänään, eikä viiden tai kuuden päivän päästä.

– Tiedämme, että pelaajat ovat ammattilaisia ja osaavat käsitellä tilanteen. Eivät he makaa krapulassa huomisaamuna, Zorniger vakuutti.

– Maanantaina on iso peli, mutta nyt sopii ottaa olut tai kaksi. Kukaan ei ota meiltä cup-voittoa pois.