Turkin jalkapalloliitto on langettanut erittäin kovat sanktiot suurseura Besiktasille. Besiktas kieltäytyi pelaamasta loppuun keskeytettyä Turkin Cupin välieräottelua, ja sen seurauksena Fenerbahce sai automaattisesti vapaalipun loppuotteluun. Fenerbahcelle myönnettiin ottelusta 3-0 -luovutusvoitto.

Se ei kuitenkaan rangaistukseksi riittänyt, vaan lisäksi Besiktas on suljettu kokonaan ulos ensi kauden Turkin cupista. Eikä siinäkään vielä kaikki, vaan Besiktas määrättiin myös maksamaan kaikki tämän kauden cupista ansaitsemansa tulot takaisin Turkin jalkapalloliitolle.

Ratkaisu on karu siksikin, että ottelun keskeytys johtui tiettävästi kotijoukkue Fenerbahcen kannattajien häiriökäyttäytymisestä. Katsomosta heitettiin jotain Besiktasin valmentajan Senol Günesin päähän. Günes jouduttiin kuljettamaan sairaalaan paikattavaksi, eikä ottelua ollut mahdollista jatkaa. Samalla stadionilla syntyi rettelöitä.

Välierän otteluparin avausosa Besiktasin kotikentällä oli päättynyt tasan 2-2. 19. huhtikuuta pelattu toinen osaottelu Fenerbahcen kotikentällä oli tasatilanteessa 0-0, kunnes se jouduttiin 57. minuutilla keskeyttämään.

Ottelu pyrittiin pelaamaan loppuun torstaina, mutta uhkaustensa mukaisesti Besiktasin joukkue ei koskaan kentälle saapunut.

Turkish Football

@Turkish_Futbol1
Fenerbahçe take to the field ahead of the Turkish Cup SF BUT Beşiktaş aren’t there! They’re boycotting the game ⛔️

Lähde: Transfermarkt/dpa