Bisnesmieheksi siirtynyt entinen Veikkausliiga-toppari löysi maalijyvän Kolmosessa: ”Voitin joukkueen sisäisen maalipörssin”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!

Markus Joenmäki hyppäsi työelämään Veikkausliigasta vain 27-vuotiaana kauden 2015 päätteeksi.

Puolustaja muistetaan Hakan, KuPS:n ja etenkin FC Lahden paidasta. Nykyisin 30-vuotias Joenmäki pyörittää perhearkea, käy töissä ja pelaa hämeenlinnalaisen HJS Akatemian riveissä Kakkosessa.

– Olen tuotepäällikkö Netraudassa ja opiskelen samalla tuotekehitystä, kertoo Joenmäki SuomiFutikselle.

– Kakkosessa pitää treenata ihan kunnolla. Meillä on kolmet harjoitukset viikossa plus peli. Valmentajamme on nuori ja intohimoinen, joten vaatimustasoa kyllä löytyy.

Kaksi edelliskautta joukkue pelasi alemmilla sarjatasoilla.

– Nelonen ja Kolmonen menivät ihan hyvin, mutta tuo Kakkonen on vähän erilaista. Pitää tämän kauden jälkeen katsoa, miten jatkossa. Kuudesta pelistä olemme voittaneet vain yhden ja muut olemme hävinneet.

Viime kaudella hyvästä potkustaan tunnettu Joenmäki äityi hurjaan maalivireeseen topparin tontilta Kolmosessa.

– Taisin tehdä 11 tai 12 maalia ja voitin joukkueen sisäisen maalipörssin. Vapareista tein kaksi tai kolme. Tämän kauden otteisiinsa entinen liigapelaaja ei ole tyytyväinen.

– Topparin paikalla kun pelaa ja joukkueelle tulee häviöitä, niin ei voi sanoa pelanneensa hyvin.

– Kyllä siellä hommia joutuu tekemään, että pysyy kyydissä. Kukaan ei ole juossut kuitenkaan vielä ohi, Joenmäki sanoo ylpeänä.

Puolustajan vanha seura FC Lahti matkaa Veikkausliigassa lauantaina Kemin vieraaksi. Joenmäki luottaa lahtelaisiin.

– Peli on 70-30 Lahdelle. He pelaavat niin hyvää peliä, että tekevät väkisinkin sen kaksi maalia. He voittavat pelin, jos ei mene mitään helppoja omiin.

– Kemi on silti vaikea vastus. He pelaavat samoin kuin ennenkin. Ulkomaalaisten myötä taitoa löytyy paljon, mutta sitä pelityyliä vähän haetaan.

Kahden lapsen isä on mielissään FC Lahden nykyjoukkueen draivista.

– Lahdella on ihan selvästi uusi joukkue ja he pelaavat viihdyttävää jalkapalloa. Joukkue on ottanut isoja harppauksia eteenpäin.

– Toke (Toni Korkeakunnas) on loistava valmentaja ja hän on tehnyt jo pidemmän aikaa hienoa työtä. Hänellä on pitkäkestoinen näkemys siitä, mitä pitää tehdä. Pikkuhiljaa hän on löytänyt myös sopivia pelaajia sen perusrungon ympärille ja joukkue on todella energinen, 158 Veikkausliiga-ottelua urallaan pelannut Joenmäki arvioi.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!