Dopingpannasta vapautettu hyökkääjä antoi myrskyvaroituksen MM-kisojen alla

© Kuva: Getty Images

Perulaishyökkääjä Paolo Guerrero sai huokaista perjantaina helpotuksesta, kun sveitsiläinen oikeusistuin päätti lykätä miehen kokaiinikärystä saaman pelikiellon jatkumista yli MM-kisojen. Näin Guerrero pääsee toteuttamaan unelmansa ja pelaamaan MM-kisoissa Perun maajoukkueen kanssa.

Guerrero antoi positiivisen doping-näytteensä joulukuussa eikä ollut pelannut ennen sunnuntaita tänä vuonna vielä otteluakaan. Sunnuntaina hän kuitenkin pääsi irti Perun paidassa harjoitusottelussa Saudi-Arabiaa vastaan ja osoitti, että kunto on kohdallaan ja maalijyvä tallella.

34-vuotias Guerrero pelasi Perun avauskokoonpanossa ja iski kaksi maalia eteläamerikkalaisten 3-0 -voittoon päättyneessä ottelussa. Hänet otettiin vaihtoon 65. minuutilla ottelun sankarina. Perun avausmaalista vastasi Andre Carrillo.

Peru kohtaa vielä ennen MM-kisoja harjoitusottelussa Ruotsin tulevana lauantaina. MM-kisoissa se pelaa samassa lohkossa Ranskan, Tanskan ja Australian kanssa.