Australian A-maajoukkueen päävalmentaja Bert van Marwijk maksaa taustaryhmänsä palkat omasta pussistaan.

Van Marwijk nimitettiin Australian väliaikaisvalmentajaksi tammikuussa Ange Postecogloun jätettyä tehtävänsä. Sydney FC:n päävalmentaja Graham Arnold ottaa van Marwijkin paikan MM-kisojen jälkeen.

Australian joukkueella oli jo valmiina oma valmennusryhmänsä, mutta van Marwijk ilmoitti, että haluaa tuoda omat apulaisensa mukanaan. Australian jalkapalloliiton kerrotaan kuitenkin ilmoittaneen väliaikaiskäskyttäjälle, että sillä ei ole varaa van Marwijkin omaa valmennusryhmää varten.

– Tarvitsen sen (oman ryhmän), koska minulla ei ole aikaa. Tarvitsen tuttuja ihmisiä ympärilleni, kun yritän kehittää joukkuetta näin lyhyessä ajassa, sanoi van Marwijk Sydney Morning Heraldin mukaan.

– Heidän (apuvalmentajien) on nähtävä asiat minun silmilläni, heidän on ymmärrettävä mitä tarkoitan. Minulla ei ole varaa kommunikaatio-ongelmiin. Tutustumiseen tarvitaan aikaa, ja sitä minulla ei ole.

– Tarvitsen heitä, koska he tietävät, miten minä työskentelen ja miten minä haluan työskennellä sekä sen miten haluan pelata.

Australia pelaa Venäjän MM-kisoissa samassa alkulohkossa Ranskan, Tanskan ja Perun kanssa.