Portugali voitti Marokon keskiviikkona niukasti Cristiano Ronaldon osumalla maalein 1-0. Ottelun jälkeen huhut levisivät siitä, että ottelun erotuomari Mark Geiger olisi pyytänyt tauolla Ronaldon pelipaitaa, lue lisää tästä.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa halusi oikoa huhuja, jotka lähtivät Portugalin puolustaja Pepen kommenteista mitä ilmeisemmin. Fifan mukaan MM-kisojen tuomareilta vaaditaan todella tiukasti yleisen protokollan noudattamista eikä siihen kuulu kysyä kenenkään pelaajan pelipaitaa.

– On todella harmillista, että Fifa on saanut tietoja eilisen Lohko B:n ottelusta Portugali-Marokko liittyen tuomari Mark Geigeriin. On väitetty, että herre Geiger olisi pyytänyt Portugalin kapteenin pelipaitaa tauolla. Herra Geiger kieltää ehdottomasti tällaiset väitteet ja kertoo ettei sellaista pyyntöä ole koskaan esitetty, Fifan tiedotteessa kerrotaan.

– Fifa tuomitsee yksiselitteisesti syytökset, jotka ovat lähteneet ilmeisesti Marokon joukkueen jäseneltä. Fifan tuomareilla on selvät ohjeistukset, miten pitää käyttäytyä ja olla yhteydessä joukkueiden kanssa MM-kisoissa ja se voidaan vahvistaa, että herra Geiger on käyttäytynyt esimerkillisesti ja ammattimaisesti ottelun erotuomarina.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

FIFA Media

@fifamedia
FIFA statement related to media reports about FIFA Referee Mark Geiger @FIFAWorldCup