Suomen naisten A-maajoukkue tarvitsi tiistaina Serbiasta voiton pitääkseen MM-kisahaaveensa hengissä, ja sen se myös haki. Voitto kirjattiin Helmareille lukemin 2-0, ja maalinteossa kunnostautuivat Tuija Hyyrynen ja Eveliina Summanen.

Hyyrynen teki maajoukkueuransa toisen maalin päällään Olga Ahtisen hienosta syötöstä, kun peliä oli pelattu 17 minuuttia. Serbiakin loi useita hyviä maalipaikkoja, mutta Tinja-Riikka Korpela pelasi tolppien välissä hyvän ottelun.

Lopullisesti Helmarien voitto ratkesi 82. minuutilla. Kolmatta A-maaotteluaan pelannut 20-vuotias Summanen ampui lähes 30 metristä terävän kudin, joka kimposi ylärimasta Serbian maalivahdin selän takaa maaliin. Kovin paljon komeammin ei maalitiliä A-maajoukkueessa voisikaan avata.

Helmarit

@HelmaritFI
Voittajien on helppo hymyillä! 😊 Tässä vielä voiton takuunaiset eli maalintekijät Tuija Hyyrynen sekä Eveliina Summanen ja keskellä nollapelin torjunut kapteeni Tinja-Riikka Korpela! 💪 #SRBFIN #Helmarit

Kehnompi uutinen Helmareille oli se, että Anna Auvinen loukkaantui ja joutui tulemaan vaihtoon toisen puoliajan alkuminuuteilla.

Suomi ei voi lohkoaan enää voittaa, mutta jatkokarsintaan se voi selvitä, mikäli karsintojen loppusuoralla kukistuu lohkon kärkikaksikko Espanja ja Itävalta. Espanjan Suomi kohtaa vieraissa 31. elokuuta ja Itävallan 4. syyskuuta, niin ikään vieraissa. Seitsemästä Euroopan karsintojen lohkokakkosesta neljä parasta pääsee mukaan jatkokarsintaan.