Hyökkääjä Tim Väyrynen etsii tällä hetkellä uutta seuraa. Hänen sopimuksensa Saksan Kolmosliigan Hansa Rostockin kanssa päättyy, eikä uutta diiliä ole tiedossa.

Tulevalla viikolla Väyrynen, 25, pääsee antamaan näyttöjä potentiaalisille työnantajille maajoukkueen paidassa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva valitsi Väyrysen ryhmäänsä harjoitusotteluihin Romaniaa ja Valko-Venäjää vastaan.

– Uuden seuran täytyy olla hyvä seura ja oikea ratkaisu tähän vaiheeseen. Nyt olen hyvässä iässä, ja olen varma, että oikeassa roolissa voin tehdä todella paljon maaleja ja auttaa joukkuetta, kertoo Väyrynen Helsingin Sanomien haastattelussa.

Romania ja Suomi kohtaavat Ploiestissa tiistaina 5.6 ja ensi viikon lauantaina 9.6 Valko-Venäjä saapuu vieraaksi Ratinan stadionille Tampereelle.

Väyrynen aloitti kansainvälisen uransa tammikuussa 2014, kun hän siirtyi Saksan suurseuran Borussia Dortmundin kakkosjoukkueeseen. Hän oli juuri edellisellä kaudella voittanut Veikkausliigan maalikuninkuuden Hongan riveissä 17 osumallaan.

Kaikki vaikutti osuvan kohdilleen, sillä myös A-maajoukkuedebyytti oli luvassa vuonna 2014 harjoituspelissä Tšekkiä vastaan.

Nyt neljä vuotta myöhemmin voidaan kiistellä, onko Väyrysen visiitti Saksaan ollut menestys. Hän on edustanut Saksassa neljää seuraa, ja kokemusta on kertynyt enimmäkseen maan kolmannella sarjatasolla.

– Kolmosliiga on todella kova sarja, ja ehkä jossain päin maailmaa vähän aliarvostettu sarja. Saksassa se on arvostettu. Viimeisessä kotipelissämme oli 17 000 ihmistä katsomassa kauden päättymistä. On se makeata silloin tehdä maali.

Vaikka debyyttiä Dortmundin edustusjoukkueessa tai maalikuninkuuksia ei tullut, on Väyrynen kiitollinen ajastaan Saksassa.

– Tässä lajissa ei saa mitään ilmaiseksi. Jokapäiväinen työ on äärimmäisen tärkeätä. Suuri opetus on se, ettei ikinä pidä antaa periksi. Se ei ole ollut ongelma, koska rakastan jalkapalloa

– Jälkikäteen voi sanoa, että se ei ollut täydellinen ratkaisu (siirtyä Dortmundiin). On turha jossitella. Valitsin sen tien ja päätin, että katson sen loppuun asti. Paljon on tullut opittua. Ei se missään nimessä mikään huono tie ole ollut.

Maajoukkuekutsut ovat olleet vähissä. Väyrynen on pelannut viimeisen kolmen vuoden aikana yhtä monta maaottelua, joista viimeisin tuli tammikuussa Jordaniaa vastaan. Kaiken kaikkiaan hänellä on A-maaotteluita tilillään kahdeksan kappaletta.

Viimeisin komennus Huuhkajiin tuntui hyvältä.

– Tuntui hienolta saada maajoukkuekutsu. Jos Rive (Markku Kanerva) tarvitsee minulta 5 tai 15 minuuttia tai koko pelin, haluan antaa kaikkeni. Teen parhaani kentällä.