Argentiina selvisi dramaattisen illan jälkeen kuilun partaalta jatkopeleihin, kun Nigeria kaatui 2-1-lukemin.

Avauspuoliskolla Lionel Messi laukoi Argentiinan johtoon. Upean tarjoilun maaliin teki Éver Banega. Nigeria nousi kiinni jatkopaikkaan toisen puoliajan 51. minuutilla, kun pallo vietiin pilkulle ja Victor Moses viimeisteli tasoituksen.

Argentiinan unelma meinasi romahtaa totaalisesti, kun pallo osui Argentiinan pelaajan käteen rangaistusalueen sisällä. Tilanne käytiin vielä tarkastamassa videolta, mutta pilkkua ei vihelletty.

Lopulta tilanne kääntyi nimenomaan Argentiinalle. Maan sankariksi nousi 87. minuutilla Manchester Unitedin laitapuolustaja Marcos Rojo, joka viimeisteli upeasti Gabriel Mercadon keskityksestä pallon vasempaan alakulmaan.

Hämmentävin tuuletus nähtiin katsomon puolella, kun Diego Maradona näytteli molemmilla käsillään keskisormea vip-aitiossa.

Nigerialle olisi riittänyt tasapeli jatkoon, sillä samaan aikaan Kroatia kaatoi Islannin lukemin 2-1. Argentiina nousi voitolla lohkon toiseksi ja se kohtaa neljännesvälierissä Ranskan.