Huuhkajapuolustaja kertaa odottamatonta seurasiirtoaan – ”Yksi ilta katselin puhelimeen”

© Kuva: Juha Tamminen

Jukka Raitala koki viime vuoden loppuun yllättäviä asioita MLS:n laajennusdraftissa. Tuolloin Columbus Crew’tä edustanut Huuhkajien puolustaja varattiin laajennusjoukkue Los Angeles FC:hen, joka kauppasi suomalaisen suoraan Montreal Impactiin vaihdossa belgialaiseen Laurent Cimaniin.

Odottamaton lähtö Kanadaan tuntui aluksi oudolta.

– Olimme perheen kanssa tulleet jo lomalle Suomeen. Yksi ilta katselin puhelimeen, että aika monta puhelua ja viestiä on tullut. Kaverit Columbuksesta kyselivät, tiesinkö että näin kävi, Raitala muistelee HUU-TV:lle.

– Aika nopeasti sitten tajusin, että Los Angeles FC on napannut minut. Ei siinä mennyt kuin pari tuntia ja ne treidasi minut Montrealiin. Kyllä sitä piti vähän kelailla, mitä oikein tapahtui. Jälkeenpäin kuitenkin olen älyttömän tyytyväinen.

Vasemman laitapuolustajan paikalla aiemmissa seuroissaan viihtynyt Raitala on nauttinut ensimmäisellä Montreal-kaudellaan suuresta roolista. Suomalainen on avannut itselleen uudella topparin paikalla jo 14:ssa sarjapelissä.

Uusi rooli on maistunut puolustajalle.

– Meillä yksi toppari loukkaantui ja hänen kautensa oli paketissa. Ei siinä hirveän montaa vaihtoehtoa valmentajalla ollut. Hän on ollut tyytyväinen näkemäänsä. Olen mielestäni pelannut topparin paikalla tähän mennessä tosi tasaisesti, Raitala kommentoi.