Israelin jalkapalloliitto tekemässä FIFA:lle valituksen Argentiina-ottelun peruuntumisesta – ”Emme ole saaneet mitään vastausta”

© Kuva: Getty Images

Israelin jalkapalloliitto kiistää saaneensa virallista vahvistusta Argentiinaa vastaan pelattavan maaottelun peruuntumisesta. Joukkueiden oli tarkoitus kohdata toisensa lauantaina Jerusalemissa.

Tänään kuitenkin Argentiina perui kohtaamisen turvallisuusuhan alla (lue lisää tästä).

Israelin liitto aikoo nyt tehdä valituksen Fifalle asiasta.

– Olemme pyytäneet Argentiinan jalkapalloliittoa selvittämään huhut, joita olemme kuulleet viime yöstä lähtien, mutta emme ole saaneet mitään vastausta, Maan jalkapalloliiton puheenjohtaja Ofer Eini sanoi lehdistötilaisuudessa Tel Avivissa.

– Päämäärä on aiheuttaa vahinkoa maallemme jalkapallon avulla. Kaikki tekosyyt koskien peliä Jerusalemissa tai jossain muussa kaupungissa ovat pelkkiä tekosyitä.

Ottelu oli alunperin tarkoitus pelata Haifassa, mutta peli siirrettiin Jerusalemiin. Palestiinan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jibril Rajoub suutahti siitä ja kehotti ottelusiirron jälkeen palestiinalaisia polttamaan protestina Lionel Messin pelipaitoja.

Rajoubin uhkailut ovat Einin tiedossa, mutta itse ottelun peruuntumisesta virallista tietoa ei ollut.

– Olemme nähneet, miten joukkueen puheenjohtaja, FIFA:n jäsen kehottaa median välityksellä maailman kaikkia arabeja polttamaan jalkapalloilijan pelipaidan. Olen kuullut, kuinka myös pelaajia ja pelaajien perheitä on uhkailtu, ja olen kuullut, että mikäli peli perutaan, se johtuu pelaajien uhkailujen takia kokemasta pelosta.

– Argentiinan maajoukkue ei ole sanonut vielä mitään perumisesta, ja toivon, että he kykenevät erottamaan urheilutapahtuman poliittisesta mielipiteestä.

Israel-ottelu olisi Argentiinan viimeinen ennen Venäjän MM-turnausta. Kisat käynnistyvät ensi viikon torstaina.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!