21. jalkapallon MM-turnaus käynnistyy tänään klo 18 alkavalla ottelulla, jossa isäntämaa Venäjä kohtaa Saudi-Arabian. Joukkueiden lisäksi tärkeä rooli on tietysti myös ottelun tuomaristolla.

Oikeudenjakajien tiimikin paisuu jalkapallon nykyaikaistuessa, sillä tällä kertaa kunkin ottelun tuomaristoon valitaan peräti yhdeksän henkilöä. Päävastuun illan ottelussa kantaa kokenut Nestor Pitana. Pitanasta tulee näin vasta toinen argentiinalaistuomari, joka on nähty kahdessa MM-turnauksessa.

Yhtenä Etelä-Amerikan parhaista ja kokeneimmista tuomareista pidetty Pitana vihelsi vuoden 2014 MM-kisoissa neljä ottelua, joista viimeinen oli Ranskan ja Saksan välinen puolivälieräottelu. Vuoden 2016 olympiaturnauksessa ja viime vuoden Confederations Cupissa Pitana nähtiin välierävaiheessa.

Pitanan linjamiehet ovat hänen maanmiehiään, mutta neljänneksi erotuomariksi sekä varatuomariksi on nimetty brasilialaisia oikeudenjakajia.

Historiaa tehdään sen sijaan illalla videohuoneessa jossain päin Moskovaa, sillä ottelussa Venäjä-Saudi-Arabia on ensimmäistä kertaa MM-kisojen historiassa käytössä videotuomarijärjestelmä VAR. Vaikka Italian joukkue ei MM-turnaukseen selviytynytkään, niin videotuomaroinnin saralla historiaa tekevät nimenomaan italialaiset.

Päävideotuomarina avausottelussa on italialainen Massimiliano Irrati. Avustajikseen hän saa videokopissa niin ikään kaksi italialaista sekä chileläisen Carlos Astrozan.

Perjantain otteluissa irti päästetään Euroopan kokeneimmat ja tunnetuimmat tuomarit. Ottelun Egypti-Uruguay tuomitsee hollantilainen Björn Kuipers, ottelun Marokko-Iran turkkilainen Cüneyt Çakir ja huippuottelun Portugali-Espanja italialainen Gianluca Rocchi.