Karjalainen: Lauri Dalla Vallen peliura ohi – ”Luontevasti uusiin haasteisiin”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Aikanaan yhtenä Suomen lupaavimmista jalkapallojunioreista pidetty Lauri Dalla Valle on lopettanut peliuransa. 26-vuotias Dalla Valle vahvisti tekemänsä päätöksen sanomalehti Karjalaiselle (koko juttu löytyy täältä).

– Halusin siirtyä luontevasti uusiin haasteisiin, Dalla Valle kommentoi Karjalaiselle.

Dalla Valle asuu tätä nykyä isänsä synnyinmaassa Italiassa ja ansaitsee elantonsa omalla valokuvaus- ja konsulttiyrityksellään. Peliuran viimeiseksi seuraksi jäi serbialainen FK Zemun, jossa Dalla Valle pelasi muutaman kuukauden ajan viime syksynä.

Kontiolahdella syntynyt Lauri Dalla Valle aloitti jalkapalloilun joensuulaisessa Jipossa ja siirtyi 17-vuotiaana Liverpoolin akatemiaan. Brittein saarilla Dalla Valle pelasi myös Fulhamissa, Bournemouthissa, Exeterissä, Crewe Cityssä sekä skotlantilaisessa Dundee Unitedissa. Kokemusta karttui myös norjalaisessa Moldessa ja belgialaisessa Sint-Truidenissa.

Dalla Valle pelasi kaikissa Suomen juniorimaajoukkueikäluokissa, mutta A-maajoukkuepeliä hän ei koskaan vyölleen saanut.

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!