KuPS:ssa viihdyttänyt egyptiläistähti El Said sai kipinän jalkapallouraan MM-kisoista

© Kuva: Getty Images

Kuopion Palloseurassa alkukauden lainalla pelannut keskikenttäpelaaja Abdalla El Said aloittaa perjantaina Egyptin A-maajoukkueen kanssa urakkansa Venäjän MM-kisoissa.

El Said, 32, siirtyi KuPSiin lainalle kotimaansa suurseurasta Al-Ahlista ja ehti pelata Veikkausliigassa seitsemän ottelua.

Perjantaina hän pukee päälleen Egyptin maajoukkuepaidan ottelussa Uruguayta vastaan. El Said kertoi tunnelmiaan MM-turnauksesta KuPS:n sivuilla.

– Kisojen ensimmäinen ottelu on meille tärkeä ja toivon, että sen voittamalla meillä on mahdollisuus mihin vain, El Said toteaa.

– Olemme todella ylpeitä siitä, että saamme edustaa maatamme MM-kisoissa pitkän tauon jälkeen. Jalkapallo on Egyptissä todella tärkeää ja ihmiset rakastavat jalkapalloa. Ihmiset ovat todella intohimoisia.

– Katsoin televisiosta vuoden 1990 MM-kisoja, ja se turnaus oli tärkeä koko Egyptille ja tärkeä syy myös sille, että valitsin jalkapalloilijan uran. Toivon, että kansa tukee meitä samalla tavalla kuin edellisen kerran MM-kisoissa 1990. Minulle on tärkeintä auttaa joukkuetta menestymään MM-kisoissa. Kannan ylpeänä Egyptin paitaa ja edustan maatani ylpeänä.

El Saidin rinnalla Egyptin joukkueessa pelaa maan ykkostähti, Liverpoolin laitahyökkääjä Mohamed Salah, joka loukkasi olkapäänsä Mestarien liigan loppuottelussa.

Egyptin maajoukkuevalmentaja Héctor Cúper arvioi torstaina, että Salah, 25, on ”lähes sadan prosentin varmuudella” perjantaina pelikunnossa.

– Salah on mahtava pelaaja. Me olemme tunteneet toisemme aina. On hienoa, että hän menestyy Euroopassa. Salah on suuri sankari Egyptissä. On helppo pelata Salahin kaltaisen pelintekijän kanssa, hän liikkuu hyvin ja on aina pelattavissa.

Egyptin ja Uruguayn kanssa samassa alkulohkossa pelaavat kisaisäntä Venäjä ja Saudi-Arabia. Venäjä voitti Saudi-Arabian torstaina kisojen avausottelussa 5-0.