Englanti ja Belgia pelaavat illalla kello 21 G-lohkon voitosta. Otimme selvää, miten kisat jatkuvat pudotuspeleissä lohkovoittajan ja toiseksi sijoittuneen osalta.

Molempien joukkueiden päävalmentajat ovat vakuutelleet medialle tavoittelevansa lohkovoittoa. Silti molemmat valmentajat tulevat näillä näkymin antamaan peliaikaa myös vähemmän pelannaille ja lepuuttamaan tähtipelaajiaan. Se voi olla erittäin fiksua, sillä ennakkoasetelmien mukaan lohkon toiseksi sijoittuneen kohdalla pudotuspelikaavio on hieman helpompi.

Lohkovoittaja kohtaa neljännesvälierissä H-lohkon kakkosen. H-lohkon viimeiset ottelut pelataan kello 17, joten illalla on jo tiedossa, mikä maa olisi tulossa vastaan neljännesvälierissä. Mahdolliset maat ovat Kolumbia, Senegal sekä Japani, joista viime kisoissa hyvin menestynyt Kolumbia olisi paperilla ehkä se haastavin vastustaja.

Mikäli G-lohkon kakkonen (Englanti tai Belgia) selviäisi puolivälieriin, vastaan tulee Ruotsi tai Sveitsi. Välierissä G-lohkon kakkonen kohtaa Espanjan, Venäjän, Kroatian tai Tanskan.

G-lohkon voittajalle onkin luvassa ennakkoasetelmien mukaan hieman haasteellisempi puoli pudotuspelikaaviossa. Puolivälierissä, jos sinne asti selviää, vastaan asettuisi Brasilia tai Meksiko. Välierissä G-lohkon voittaja kohtaisi Uruguayn, Portugalin, Ranskan tai Argentiinan.

Mikäli Englanti ja Belgia päätyvät tasapeliin, saatetaan lohkovoitto pahimmassa tapauksessa ratkaista arvalla. Tällä hetkellä molempien joukkueiden maaliero on nimittäin sama 8-2. Sitä ennen katsotaan vielä molempien joukkueiden saamat varoitukset. Eli se joukkue, jolla on vähemmän varoituksia voittaa tasatilanteessa lohkon.