Onko Lahti jopa ennakkosuosikki positiivista pelaajakatoa nähnyttä KuPS:a vastaan? – ”He olivat kuitenkin kaksi niin hyvää pelaajaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

FC Lahti lähtee todellisesta tasapeliputkesta maanantain kotiotteluunsa Kuopion Palloseuraa vastaan, kun joukkue on jakanut pisteet edellisessä viidessä ottelussaan. Tappion joukkue on pystynyt välttämään jo kymmenessä peräkkäisessä ottelussa, jonka myötä seura on noussut aivan Veikkausliigan kärkikolmikon kantaan.

Veikkausliigassa pitkään valmentanut Pekka Lyyski puntaroi joukkueiden voimasuhteita.

– Lahti on pelannut todella tasaisesti. Sitä joukkuetta on vaikea voittaa. KuPS on puolestaan pelannut ailahtelevasti ja heillä on tappioita yllättävän paljon. Lahti on suoritusvarmempi, joten en yllättyisi heidän voitosta. Todennäköisyydet eivät tue KuPS:n voittoa.

– Lahti on tällä hetkellä ennen kaikkea joukkue. Joukkue tulee ennen yksilöitä, vaikka siellä on esimerkiksi maalivahti ja hyökkääjät pelanneet todella hyvin. Heillä on mielestäni hyvä mitalisauma, Lyyski arvioi SuomiFutis-sivustolle.

KuPS:lta on lähtenyt kaksi pelaajaa alkukauden miehistöstä, kun egyptiläisen MM-kisakävijä Abdalla El Saidin sopimus päättyi ja oma kasvatti Urho Nissilä myytiin organisaation ennätyssummalla Belgiaan. Lyyskin mukaan kaksikon lähtö tulee näkymään joukkueen pelissä.

– He olivat kuitenkin kaksi niin hyvää pelaajaa. Toki KuPS:lla on laaja ryhmä, mutta silti, Lyyski pohtii.

Medioissa on liikkunut viime aikoina huhuja myös maalitykki Rasmus Karjalaisen myynnistä. Valmentajalegendan mukaan on vain positiivista, kun pelaajavirta käy poispäin Veikkausliigasta.

– Toivon lisää tällaisia tapauksia. Pelaajavirta on ollut aivan liian suuri ulkomailta tänne suuntaan.

– Kyllä pelaajat pitää päästää eteenpäin. Se kuuluu tähän bisnekseen. Se on tavallaan tietoinen riski, kun parasta topparia, syöttäjää tai maalintekijää kaupataan. Jos fyrkkaa tulee kunnolla, niin mielestäni ei haittaa, mikäli hopea vaihtuu sen myötä pronssiksi, Lyyski heittää.

Lyyski koki itse IFK Mariehamnin peräsimessä vastaavanlaista kaupankäyntiä, kun huippuvireessä ollut Petteri Forsell myytiin Turkin liigan Bursasporiin kesken Veikkausliiga-kauden vuonna 2012.

– Se oli selvä homma. Se turvasi meidän talouden muutamaksi vuodeksi. Näissä asioissa pitää olla järki päässä. Tiedän sen yrittäjänä itsekin.

Lyyski kertoo seuraavansa edelleen tarkoin vanhan suojattinsa otteita. Ensi kaudella Forsell pelaa Puolan pääsarjassa Miedź Legnican riveissä.

– Hän on hyvä kaverini ja soittelemme usein. Hän on aina ollut rehellinen tyyppi, jonka kanssa on helppo toimia. Monissa medioissa kuva hänestä on saattanut olla ihan vääristynyt vuosien saatossa, 14 kautta vuosina 2002-2015 IFK Mariehamnia valmentanut Lyyski miettii.

Jesse Happonen

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!