ÖT: Roman Eremenko loistavassa kunnossa – ”Juoksen kunnes voin pahoin”

© Kuva: Getty Images

Vaikka viime lokakuussa kokaiinista dopingtestissä kärynnyt Perun maajoukkuekapteeni Paolo Guerrero armahdettiinkin torstaina ja päästetään mukaan Venäjän MM-turnaukseen (lue lisää), joutuu Huuhkajien monivuotinen avainpelaaja Roman Eremenko lusimaan kaksivuotisen tuomionsa kokonaan. Eremenko kärysi Guerreron tavoin kokaiinista toissa vuoden lopulla, ja saa palata pelihommiin jälleen 6. lokakuuta.

73 A-maaottelua pelannut Eremenko tekee kovasti töitä kentille paluunsa eteen ja harjoitteli tällä viikolla Eremenkon perheen kotitukikohdassa Pietarsaarella.

Eremenko teki juoksuradalla intervalliharjoituksia 1 200 metrin, 800 ja 400 metrin matkoilla. Velipojat Alexei Eremenko junior ja Sergei Eremenko eivät pärjänneet keskimmäisen veljen tuloksille alkuunkaan, ja 1990-luvulla useita suomenmestaruuksia 400 ja 800 metrin juoksussa voittaneeseen Mikael Södermaniinkin Roman Eremenkon juoksukunto teki suuren vaikutuksen.

– Ajat osoittavat, että Roman on fyysisesti hyvässä juoksukunnossa ja hänellä on todella hyvä peruskunto. On varsin epätavallista juosta tuollaista sarjaa, Söderman kommentoi Österbottnens Tidningenille (Roman Eremenkon juoksuajat löytyvät ÖT:n jutusta tästä).

Jutustelussa käy päivänselväksi, että 31-vuotias Eremenko tekee kaikkensa palatakseen kentille huippuiskussa.

– Juoksen niin kauan kunnes alan voida pahoin. Oikotietä ei ole, Eremenko sanoo.

– Teen myös paljon porrasjuoksua kotona Helsingissä. Tärkeintä on silti viettää paljon aikaa pallon kanssa, ja niin myös teen. Olen potkinut erityisen paljon yhdessä Erfan Zenelin kanssa viime aikoina.

SJK:hon Eremenko Juniorin vanhoja tuttuja?

Zeneli on Eremenkon tavoin entisiä Jaron junioreita, ja on niin ikään tällä hetkellä vailla seuraa. Siihen, olisiko 31-vuotiaasta Zenelistä apua SJK:lle, ei joukkueen uusi päävalmentaja Alexei Eremenko senior ota suoraan kantaa.

– Katsotaan. Voimme hankkia kaksi vapailla markkinoilla olevaa pelaajaa, Eremenko senior vastaa.

Eremenko seniorilta kysyttiin myös Jaron 23-vuotiaasta Seth Paintsilista, joka johtaa neljällä maalillaan Ykkösen maalitilastoa yhdessä Kalle Multasen ja Pekka Sihvolan kanssa.

– Ei ole mikään salaisuus, että pidän Paintsilista. Hankin hänet Jaroon ja sitten halusin viedä hänet mukanani sekä Kazakstaniin että Armeniaan. Seth on nopea sekä pallon kanssa että ilman, osaa ohittaa vastustajia ja tehdä maaleja, mutta tällä hetkellä hän on Jaron pelaaja, kokenut valmentaja pyörittelee.

Sopimuksenalaisten pelaajien siirtoikkuna avautuu 10. heinäkuuta.

Juttua on muokattu 1.6. klo 13.40. Mikael Söderman ei toimi Roman Eremenkon valmentajana, vaan oli ainoastaan kommentoinut ÖT:lle jalkapalloilijan juoksukuntoa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.