Serbia vaatii Sveitsin tähtikaksikolle sanktioita – pahimmillaan tiedossa pelikieltoa

© Kuva: Getty Images

Serbian jalkapalloliitto FSS aikoo valittaa Sveitsin pelaajien tuuletuksista kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle, kertoo Telegraph.

Sveitsi nousi perjantaina tappioasemasta 2-1-voittoon Serbiaa vastaan MM-kisojen E-lohkon pelissä. Sveitsin osumista vastasivat Granit Xhaka ja Xherdan Shaqiri, jotka ovat taustaltaan Kosovon albaaneja.

Xhakan perhe pakeni Jugoslaviasta Sveitsiin hänen isänsä jäätyä poliittiseksi vangiksi. Xhaka syntyi Sveitsin Baselissa. Shaqiri syntyi silloisen Jugoslavian Gjilanissa, mutta muutti seuraavana vuonna perheensä kanssa Sveitsiin.

Kosovon albaanijohtoiset poliittiset instituutiot julistivat itsenäisyyden Serbiasta vuonna 2008, mutta Serbia ei ole vieläkään tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä.

Perjantaina Xhaka ja Shaqiri tuulettivat maalejaan muodostamalla käsillään kuvion, jonka katsottiin symboloivan Albanian lipusta löytyvää kaksipäistä kotkaa.

Serbian jalkapalloliitto aikoo valittaa myös Shaqirin kengissä nähdystä Kosovon lipusta ja katsomossa liehuneista ”kiistanalaisista lipuista” sekä heille viheltämättä jääneestä rangaistuspotkusta.

Sekä Albania ja Kosovo ovat Fifan jäseniä, ja niiden lippuja näkee kansainvälisissä otteluissa usein. Telegraphin mukaan Xhaka ja Shaqiri voivat kuitenkin saada kahden ottelun pelikiellon yleisön kiihottamisesta.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!