Serie A:n nousukarsinta päättyi lauantaina kaoottisissa tunnelmissa. Karsinnan voitti piskuinen Frosinone, joka on ennen ensi kautta pelannut Italian pääsarjassa vain yhden kauden, kauden 2015-2016. Lauantain toisen ottelun Frosinone voitti kotonaan maalein 2-0, ja kukisti siten Palermon yhteismaalein 3-2.

Football Italia -sivuston mukaan Palermo on kuitenkin jättänyt nousukarsinnan tuloksesta protestin, ja vaatii tuloksen jäädyttämistä. Syitä vaatimukseen on kaksi.

Yksi näistä on Frosinonen pelaajien epäurheilijamainen käyttäytyminen. Kamerat taltioivat, kuinka Frosinonen vaihtopelaajat heittivät ottelun lisäajalla kentälle ylimääräisiä palloja peliä viivyttääkseen.

Jacopo Piotto

@jacopopiotto
Italian Serie B: Frosinone players throwing balls onto the field to stop play and waste time. I said players, not ballboys.

delinquentweet

@delinquentweet
Ma dai ma che robe si stanno vedendooo #FrosinonePalermo

Itse ottelussa Frosinone meni 1-0 -johtoon Raffaele Maiellon 25 metristä ampumalla unelmavedolla 52. minuutilla. Lopullisesti otteluparin ratkaisi Camillo Ciano lisäajan kuudennella minuutilla. Cianon osuma sai Frosinonen kannattajat rynnimään joukolla kentälle, ja erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi puolitoista minuuttia ennen aiemmin ilmoittamansa lisäajan päättymistä.

Ottelu oli muutenkin varsin räjähdysherkkä, sillä Frosinonen pelaajille nostettiin neljä ja Palermon pelaajille viisi varoitusta. Lisäksi Palermon puolalaispuolustaja Pawel Dawidowicz, joka vaihdettiin kentältä loukkaantuneena jo kahdeksannella minuutilla, ajettiin toisella jaksolla ulos suoralla punaisella, vaikka mies istui tuolloin jo vaihtopenkillä.

Football Italia

@footballitalia

During this insanity, Nestorovski might've headbutted someone. No VAR in Serie B!
Dawidowicz, who went off injured in the first half, was sent off from the Palermo bench for dissent.
#SerieB #FrosinonePalermo #FROPAL

Palermon johtoa ovat ärsyttäneet myös Frosinonen valmentajan Moreno Longon kommentit, joiden mukaan ”Palermon talousasiat eivät ole kunnossa.”

– Olemme jättäneet kirjallisen anomuksen, jossa vaadimme tuloksen kumoamista, Palermon puheenjohtaja Giovanni Giammarva sanoi pelin jälkeen Sky Sport Italialle.

– Longon lausunnot hätkähdyttivät meitä. Hänen ei olisi pitänyt sanoa sellaista. Harkitsemme oikeustoimia. Longon puheet menivät urheilun tuolle puolen ja olivat paha arviointivirhe. Haluamme puolustaa seuraamme tällaiselta aggressiolta.

Jo ennen Frosinonea nousunsa pääsarjaan olivat varmistaneet Empoli ja Parma.