TOP 5: Tässä MM-kisojen kuumimmat maalikuningasehdokkaat

© Kuva: Getty Images

Vuoden 2002 MM-turnauksessa Ronaldo paukutteli peräti kahdeksan maalia, mutta muuten vuodesta 1978 lähtien maalikuninkuus on voitettu enintään kuudella tehdyllä maalilla. Tai useimmiten juuri kuudella, sillä vain vuosina 2006 ja 2010 maalipörssin voittoon riitti viisi maalia.

MM-kisojen maalikuninkaiksi on kruunattu Ronaldon ohella monia muitakin lajin todellisia legendoja – muun muassa Mario KempesGerd MüllerGary Lineker ja Miroslav Klose. Tosin myös yllätysvoittajia on saatu – sellaisina pidetään ennen kaikkea vuoden 1990 maalikuningasta Salvatore ”Toto” Schillacia ja vuonna 1994 voiton jakaneita Hristo Stoitchkovia ja Oleg Salenkoa. Edellisten kisojen voittaja James Rodríguez on toistaiseksi jotain tältä väliltä.

Maalikunkkujen arvaaminen ei silti ole helppoa. Ennustustyösssä voidaan kuitenkin usein lähteä siitä liikkeelle, että usein maalikuninkaan joukkue etenee turnauksessa pitkälle. Vieläkin tärkeämpää on kenties kuitenkin alkulohko, jossa tehdään paljon maaleja sekä pelaajan saama erikoistilannevastuu.

Tässä tulevat omat ennustuksemme vuoden 2018 MM-kisojen maalikuninkaiksi:

5) Robert Lewandowski, Puola

Bayern Münchenin maalipyssy on tehnyt Puolan maajoukkueelle jo 52 maalia. Karsinnoissa ”Lewa” osui 16 kertaa (Euroopan paras lukema) ja taskuun jäi myös Bundesliigan maalikuninkuus. Edellisissä EM-kisoissa Lewandowski jäi kuitenkin yhteen maaliin, ja nyt ensimmäisissä MM-kisoissaan 29-vuotias pelimies janoaa kovempaa saldoa.

Lewandowski on Puolan hyökkäyksen kaikki kaikessa, ja hän saa myös kosolti erikoistilannevastuuta. Alkulohkossa tilille rapsahtanee useampi osuma, mutta avainkysymys on, jääkö Puola neljännesvälieriin tai jopa alkulohkoon?

Kuva: Getty Images

4) Timo Werner, Saksa

Saksan voi ennakoida etenevän kisoissa pitkälle. Tehot tulevat todennäköisesti jakautumaan monelle miehelle, mutta arvokisojen ensikertalainen Werner tulee saamaan piikissä runsaasti peliaikaa. Leipzigissa pelaavalla 22-vuotiaalla Wernerillä on hyvät mahdollisuudet jatkaa parin Müllerin ja yhden Klosen jalanjäljissä.

Kuva: Getty Images

3) Edinson Cavani, Uruguay

Uruguaylla on heittää kentälle kenties koko kisojen kovin hyökkäys, ja kaksikko Cavani-Luis Suárez tulee tekemään tuhojaan. Verkot heiluvat jo alkulohkovaiheessa, ja Uruguaylla on mahdollisuuksia pelata kisoissa vaikka seitsemän peliä. Edellämainitusta duosta molemmat ovat vahvoja maalikuningasehdokkaita, mutta valintamme osui tällä kertaa PSG:n Cavaniin, joka saanee runsaasti myös erikoistilannevastuuta.

Kuva: Getty Images

2) Neymar, Brasilia

Jalkapallomaailman onneksi jalkapöydän murtumastaan ajoissa toipunut Neymar on kisoissa täydessä tikissä – ja luonnollisesti samalla yksi kisojen seuratuimmista hahmoista. Neymarin myötä Brasilia on tavannut nousta tai kaatua, ja maalisaldo kaunistunee nytkin.

26-vuotias PSG-tähti on jo nyt Brasilian kaikkien aikojen maajoukkuemaalitilastossa kolmosena, ja jos tahti jatkuu samanlaisena, ennen Qatarin kisoja jo kärjessä. Neymar vetänee myös jota kuinkin kaikki Brasilian pilkut ja vaparit, ja Brasilian odotettu ottelumäärä on seitsemän.

Kuva: Getty Images

1) Romelu Lukaku, Belgia

25-vuotias Lukaku on 36 maaottelumaalillaan jo nyt Belgian kautta aikain paras maalintekijä, ja lisää osumia on luvassa nytkin. Eden Hazard ja Kevin De Bruyne pitävät huolen siitä, että tarjoilu pelaa, eikä Belgian taival kisoissa ihan lyhyeksi jää.

Pilkkuja Lukaku tuskin pääsee ampumaan, mutta alkulohko, jossa pelaavat Englannin lisäksi Panama ja Tunisia tekee Lukakusta yhden kisojen vahvimman ehdokkaan hattutempun tekijäksi. Ja samalla tietysti myös maalikuninkaaksi.

Heikki Kuparinen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!