Upeasti Serie A:ssa aloittanut Sauli Väisänen avaa: Miksi peliaika romahti vahvan alkukauden jälkeen?

© Kuva: Getty Images

Suomen jalkapallomaajoukkueen toppari Sauli Väisänen odottaa innolla tämän viikon A-maaotteluita Romaniaa ja Valko-Venäjää vastaan. 23-vuotiaalla Väisäsellä on takanaan Italian Serie A:ssa debyyttikausi, joka jätti kaksijakoiset tunnelmat.

Hongan kasvatti siirtyi heinäkuussa 2017 Ruotsin suurseura AIK:sta Italian Serie A:han nousseen SPAL:in riveihin. Ura saapasmaassa lähti käyntiin vauhdilla, sillä marraskuun loppuun mennessä Serie A -pelejä tuli mittariin seitsemän, joista kuusi avauskokoonpanossa. Italian cupissa Väisänen pelasi kaksi ottelua, joista toisen avauksessa.

– Koko 2017 loppuvuosi marraskuun loppuun saakka oli melkoista ruusuilla tanssimista. Meni todella hyvin ja pelasin oikeastaan niin paljon kuin kroppa kesti, ja tuntui tosi hyvältä, Väisänen kertaa SuomiFutis-sivustolle.

Tässä vaiheessa takana oli preseason ja puolikas kausi Allsvenskanissa ja Italian presesason ja kauden alku. Vuoden yhtäjaksoinen pelaaminen ja treenaaminen johti vammakierteeseen. Tämä johti lopulta siihen, että marraskuun jälkeen minuutteja ei kertynyt SPAL:ssa enää yhtään.

– Ehkä sen takia lihakset alkoivat oireilemaan. Oli kireyttä ja alkoi tulla lihasvammoja. Oikeastaan koko 2017 marraskuun lopusta tähän loppukauteen oli lihasvammojen kanssa taistelua ennemmin kuin hyvää treenaamista ja sitä kautta mahdollisuutta taistella pelipaikoista, Väisänen kommentoi.

Huuhkajien paidassa Väisänen pelasi täydet minuutit maaliskuun harjoitusotteluissa Makedoniaa ja Maltaa vastaan. Vielä ennen kesälomaa edessä ovat ottelut Romaniaa ja Valko-Venäjää vastaan. Niihin Huuhkajat saa kentälle täydessä iskussa oleva Väisäsen.

– Puolitoista kuukautta sitten taittui viimeinenkin vamma. Sen jälkeen on ollut tosi ehjä harjoitusjakso ja mies on hyvin levänneenä paremmassa kunnossa kuin koskaan. No, ei nyt ihan, mutta hyvässä kunnossa ollaan, hän naurahtaa.

Tiistain vierasottelu Romaniassa ja lauantain kotiottelu Tampereella Valko-Venäjää vastaan ovat tärkeitä myös syksyllä käynnistyvän Nations Leaguen kannalta.

– Nämä ovat viimeiset pelit ennen Nations Leaguen alkua. Kenraaliharjoitus ainakin itselle ja varmasti koko joukkueelle. Vaikka kaikki pelaajat, joita valmennusjohto olisi halunnut, eivät olekaan messissä, silti tämä on kenraaliharjoitus ja odotan erittäin taistelevaa Huuhkaja-laumaa ja taktisesti aika valmistavaa reissua, Väisänen muistuttaa.

Suomi−Romania-ottelu alkaa tiistaina 5.6. kello 20.30 ja Suomi−Valko-Venäjä-ottelu lauantaina 9.6. kello 19.00. Molemmat ottelut näkyvät suorana Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.