Portugali ja Espanja tarjosivat MM-kisojen tähän asti parhaimman ja viihdyttävimmän ottelun. Illan tähti oli juuri veropetoksesta ehdollisen vankilatuomion saanut Cristiano Ronaldo, joka tykitti heti avauspelissä hattutempun.

Lue Ronaldon vankilatuomiosta tästä.

Ronaldo vei Portugalin yllättäen johtoon jo neljännellä minuutilla rangaistuspotkusta. Nacho rikko Ronaldoa ja Real Madrid -hyökkääjä viimeisteli pilkulta varmasti.

Diego Costa pelasi Espanjan hyökkäyksessä vahvan ottelun tehden kaksi maalia. Costa tasoitti ottelun upean yksilösuorituksen päätteeksi tarkalla laukauksella.

Ronaldo vei Portugalin 2-1-johtoon juuri ennen taukovihellystä. Ronaldon toiseen osumaan antoi oman osuutensa Espanjan tähtivahti David de Gea, jonka käsistä pallo lipsahti helposti maaliin. Ronaldon laukauksessa oli voimaa, mutta harvemmin de Gea on moisia virheitä tehnyt.

Toinen puoliaika vaikutti olevan Espanjan. 55. minuutilla Costa viimeisteli illan toisensa, kun Sergio Busguets puski maalin kulmalta pallon keskustaan, josta Costa viimeisteli varmasti. Vain hetkeä myöhemmin nähtiin upea osuma, kun Portugalin pilkkuun johtaneen rikkeen tehnyt Nacho tykitti todella hurjalla laukauksella pallon tolpan kautta maaliin vaikeasta pompusta.

Pitkään näytti siltä, että Espanja nappaa kolme pistettä, mutta 88. minuutilla kuvaan astui jälleen kerran Cristiano Ronaldo. Portugalin kapteeni oli onnistunut edellisen kerran vapaapotkusta viime vuonna käydyssä seurajoukkueiden MM-turnauksessa. Nyt Ronaldo osui täydellisesti palloon ja laukaus leijaili upeasti oikeaan ylänurkkaan. De Gea oli Espanjan maalilla täysin voimaton.

Näin ollen Espanja ja Portugali jakoivat pisteet 3-3-tuloksella, mutta ottelu ei ainakaan jättänyt jalkapallon seuraajaa kylmäksi. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin useita hyviä tekopaikkoja ja komeita maaleja.

Perjantain päiväottelussa Uruguay voitti ilman suurinta tähteään Mohamed Salahia pelanneen Egyptin maalein 1-0. Ilta kuudelta alkaneessa ottelussa Iran voitti yllättäen Marokon viime hetken osumalla lukemin 1-0. Katso lohkotilanteet tästä.