VPS-ikoni ei päässyt neuvottelemaan seuran kanssa jatkosta – siirtyi lopulta Ykköseen: ”En vieläkään tiedä, mikä on totuus”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Entinen liigavalmentaja Ari Hjelm kritisoi aiemmin SuomiFutis-sivustolle rankoin sanoin Veikkausliigan nykytasoa, lue juttu tästä. Kolmesti Tampere Unitedin aikanaan mestaruuteen valmentanut Hjelm kritisoi sitä, kuinka monet kokeneet pelaajat joutuvat hyppäämään sivuun liian aikaisin huonon palkkatason vuoksi.

Vaasan Palloseurassa vuosikaudet kapteenina toiminut Ville Koskimaa koki osittain saman kohtalon. Uuteen sopimukseen ei ollut enää varaa, ja yli 280 ottelua Veikkausliigassa pelannut toppari putosi hetkeksi tyhjän päälle. Vepsussa Koskimaa pelasi vuosina 2005-2008 ja kausina 2011-2017.

– Kyllä olisin halunnut jatkaa. Minulle sanottiin, että rahaa ei oikein ole. Emme päässeet keskusteluissa edes sille asteelle, että sopimuksesta olisi puhuttu. En tänä päivänäkään tiedä vielä, mikä on totuus asian suhteen. Seuran johtokunnan kanssa en edes jutellut, Koskimaa paljastaa.

Veikkausliigan tasosta puhuttaessa Koskimaa on jokseenkin eri mieltä Hjelmin kanssa.

– Järjettömät ottelumäärät ovat yksi iso syy, mikä vaikuttaa. Kolmen päivän välein pelataan pitkissä jaksoissa. Se näkyy suoraan pelissä. Myös se, että joukkueella on liian vähän rahaa vaikuttaa totta kai. Pienillä summilla saa huonompia pelaajia.

35-vuotias Koskimaa solmi viime vuoden joulukuussa yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen Ykkösessä pelaavan KPV:n kanssa. Kokkolalaiset ovat kahdeksan kierroksen jälkeen sarjataulukossa toisena. Koskimaa on pelannut alkukauden peleissä täydet minuutit.

– Kivaa on ollut ja hyviä pelejä on tullut alle. Ei se Ykkönen ole tasollisesti niin kaukana Veikkausliigasta. Isoin ero, jonka olen huomannut, on pelikentät. Meidän omalla kentällä ei ole minkäänlaista kastelujärjestelmää. Oli pikkaisen totuttelemista, kun pelasi kastellulla Telialla torstaina Helsingissä. Pallo tuli todella nopeasti pintaa pitkin verrattuna moniin aiempiin kenttiin.

Koskimaa sai jatkaa KPV:ssä pelaamista ammattilaisena. Kyselyitä tuli ennen sopimuksen allekirjoittamista myös liigaseuroista.

– Muutaman liigaseuran kanssa juttelin, mutta poikani pääsi juuri ekalta luokalta, joten perhettäni ajatellen muuttaminen tältä seudulta pois ei ollut vaihtoehto. Asumme Vaasassa ja minulla on asunto myös Kokkolassa. Kuljen tätä väliä edestakaisin, yli 190-senttinen toppari valaisee.

Kokenut puolustaja on sopeutunut uuteen joukkueeseen.

– On minulla ihan hyvin mennyt ja olen ok-tyytyväinen peleihini. Pelityyli on muuttunut kuitenkin aika paljon viime vuodesta.

KPV:ssä pelaaminen on suoraviivaisempaa kuin Vepsussa, jonka pelejä Koskimaa on paljon käynyt katsomassa.

– Olen nähnyt melkein jokaisen. Paikoitellen peli on näyttänyt tosi hyvältä. Joku pieni juttu siitä puuttuu.

Heillä on ollut harmillisesti loukkaantumisia isolla kädellä, joka on häirinnyt kautta.
VPS matkaa lauantaina FC Interin vieraaksi, jonka valmentaja vaihtui viime sunnuntaina Fabrizio Piccaretasta John Alleniin.

– Vaikea sanoa, tuleeko siitä peliin vaikutuksia. Pienen boostin se voi antaa. Hyvä joukkue Inter on paperilla, mutta sen peliä ei ole voinut sanoa moneen vuoteen hyvin organisoiduksi.

– Kyllä Vepsu sen hoitaa. Hanat aukeavat todennäköisesti kunnolla ja peli päättyy 3-2 Vepsulle, Koskimaa veikkaa rohkeasti.

Koskimaa on jalkapalloilijana ikämiehen iässä, mutta uran loppuminen ei ole nyt käynyt mielessä.

– Pelivuosia voi olla vielä vaikka kuinka paljon jäljellä, koska en ole juurikaan kärsinyt urallani loukkaantumisista. Olen nyt ihan huippukunnossa, ehkä elämäni parhaassa kunnossa. Minulla ei ole ollut mitään ”kremppoja” tai lihasrevähdyksiä varmaan koskaan, Koskimaa kertoo puuta koputtaen.

– Pelaan niin kauan kuin nälkää ja intoa riittää, hän jatkaa.

Vaasalainen aikoo katsoa juuri alkaneita jalkapallon MM-kisoja säästeliäästi, eikä usko Veikkausliigan jäävän huomion määrässä Venäjän karkeloiden jalkoihin.

– Olen aina tykännyt kotimaisesta futiksesta. Katson myös omat otteluni rakentavasti.

– Sieltä täältä todennäköisesti katselen MM-pelejä. Nyt on kuitenkin kesä ja lämpimät kelit.

Suosikkia kysyttäessä, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Liputan Kroatiaa. Tykkään maasta ja sen futiskulttuurista.

Kroatia tunnetaan jalkapallon lisäksi sen kirkkaista vesistä. Vielä Koskimaa ei ole päässyt tekemään rantalomaa kyseiseen maahan.

– Ei ole ollut kesälomia, Koskimaa naurahtaa.

Jesse Happonen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!