Hyökkääjä Antto Hilska siirtyi kesken viime kauden Tampereen Ilveksestä peliajan perässä Valkeakosken Hakaan Ykköseen. 24-vuotias Hilska ei päässyt kuitenkaan sisään joukkueeseen aivan toivotulla tavalla.

Nuorisomaajoukkueissa säännöllisesti 2010-luvun alussa pelannut Hilska sai minuutteja vain vaihtopenkin kautta.

– Kesken kauden tulleena oli haastava taistella peliajasta. Kalle Multanen oli selkeä ykköskärki ja minulle tuli pienoinen nivusvamma, Hilska kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Tämäkään kausi ei ole lähtenyt Hilskalla vielä täysin käyntiin, sillä minuutteja on kertynyt vain kolmessa ottelussa, joissa maaleja on syntynyt yksi.

– Olin kuukauden sivussa keskivartalovamman vuoksi. Nyt viime pelissä pääsin ensimmäistä kertaa avaukseen, joten ehkä se tästä lähtee, Hilska toivoo.

Hyökkääjä tietää reseptin, jolla saada jatkossa säännöllisesti isoja minuutteja.

– Olen sen verran ammattimainen, että en ala kiukuttelemaan, vaan aion näyttää kykyni harjoituksissa. Minulla on vielä kovat tavoitteet tämän futiksen suhteen.

Hilska tarkentaa tavoitteensa kysyttäessä.

– Haluan päästä pelaamaan Veikkausliigassa vielä isoja minuutteja. En ole vielä lyönyt siellä läpi, joten sen haluan saavuttaa, kaudella 2011 Veikkausliigassa JJK:n paidassa debytoinut tamperelainen tuumii.

Haka on Ykkösessä kahdeksan kierroksen jälkeen neljäntenä. Seura tavoittelee kuitenkin vielä parempaa sijoitusta.

– Haluamme nousta totta kai. Tämä sarja on niin tasainen, että parilla peräkkäisellä tappiolla tai voitolla sijoitus voi muuttua nousutaistelusta putoamistaisteluun. Tarvitsemme hieman lisää tasaisuutta, jotta sellaisia ohipelejä ei tulisi. Mielestäni meillä on ihan hyvät mahdollisuudet taistella kärkisijoista, kärkipelaaja arvioi.

Hilska pelasi Ilveksessä 26 Veikkausliiga-ottelussa puolentoista kauden aikana. Hän on ollut mielissään Ilveksen tämän kauden otteista.

– Ilves on raapinut hyvin pisteitä, vaikka heille tuli kovia menetyksiä pelaajistossa viime kauden jälkeen. He ovat saaneet jopa enemmän pisteitä odotuksiin nähden.

Ala-Myllymäen Lauri on ollut hyvä ja Diogo Tomas on pelannut topparina ihan älyttömän hyvin, TPV-kasvatti luettelee.

Ilves katkaisi viime ottelussa kahden ottelun ”tappioputkensa”, kun se nollasi sarjakärki HJK:n Tammelassa. Keskiviikkona kylään saapuu samoista sijoituksista Ilveksen kanssa tappeleva FC Lahti.

– Uskon, että Ilves tulee olemaan nyt vähän aloitteellisempi. Heitä vastaan on vaikea tehdä maaleja ja he iskevät terävästi vastaan. Ilveksellä on tarpeeksi nopeita jalkoja hyökkäyspäässä, jotka pystyvät aiheuttamaan vaikeuksia joka joukkueelle.

Lahti on pelannut yhdeksän ottelua ilman tappioita. Neljä viimeisintä ottelua on päättynyt kuitenkin tasapeliin.

– Voi hyvinkin olla, että jälleen tulee tasuri. Ilves on kova kotonaan.

Ilves sai viime ottelussa hyökkäykseensä lisää laatua ja nopeita jalkoja, kun Ilari Mettälä debytoi keltapaitojen riveissä vihdoin loukkaantumisten värittämän alkukauden jälkeen. Turun Palloseurasta viime kauden päätteeksi Tampereelle siirtynyt Yläneen Kirin kasvatti on Hilskalle Ykkösestä tuttu pelaaja.

– Muistan hänet Tepsistä. Hän sopii mielestäni hyvin Ilveksen pelityyliin ja on käsittääkseni ihan hyvä viimeistelemään. Hyvä lisä joukkueen rosteriin, Hilska arvioi.