80 pötkylää päivässä – Valioliigan huippuluotsille suunnitellaan omaa tupakkapaikkaa

© Kuva: Getty Images

Huippujalkapalloilijoiden parissa ei tänä päivänä ole enää montaakaan tupakoitsijaa, eikä kovin montaa valmentajaakaan tupakan ystävänä tunneta. Vaan poikkeus vahvistaa säännön, ja onpa eräs Valioliigan huippuvalmentajista todellinen ketjupolttaja.

Mirrorin mukaan uuden Chelsea-valmentaja Maurizio Sarrin lähipiiri on kertonut, että italialainen polttaa päivässä jopa 80 tupakkaa. Se merkitsee 4-5 tupakan tuntivauhtia.

Kun jalkapallo-ottelun yksi puoliaika kestää 45 minuuttia ja koko peli taukoineen lähemmäs kahta tuntia, voi tuon luokan savuttelijalla iskeä melkoinen nikotiinin himo. Niinpä Chelsea etsii lähiviikkoina Stamford Bridgelta aluetta, jossa Sarri voisi käydä välillä hermosavuilla.

Viime kausien aikana Napolissa valmentaessaan Sarri nähtiin useasti tupakoimassa yksinkertaisesti sivurajan tuntumassa. Ison-Britannian tupakkalait eivät kuitenkaan samaa salli, joten seuralla on nyt haaste löytää Sarrille sopiva tupakkapaikka.

Kenties ratkaisu on jonkinlainen tupakkakoppi vaihtopenkkien tuntumaan. Tilapäisen sellaisen Sarrille tarjosi myös RB Leipzig, kun Sarrin valmentama Napoli vieraili Saksassa Eurooppa-liigan ottelussa.

Mutta niin: kuinkahan mahtaa luonnistua Sarrilta pelinjohto vierasotteluissa, sillä Chelseaa lukuun ottamatta muut seurat eivät taida miehen tupakointitoiveita huomioida?


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?