”Ei kukaan uskonut” – Minihuuhkajat on saanut nopeassa ajassa itseluottamusta ja kansan taakseen

© Kuva: Juha Tamminen

Minihuuhkajilla on torstaina tiukka paikka, kun Norja asettuu vastaan alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa. Isäntämaa Suomi tarvitsee pisteitä pitääkseen unelman MM-kisapaikasta elossa.

Avausottelussa Suomi pelasi vahvan ottelun, mutta Italia vei pisteet 1-0-lukemin. Suomi loi hyviä tekopaikkoja, mutta tehottomuus vaivasi hyökkäyspäässä. Oikeana laitapuolustajana Italiaa vastaan pelannut Miko Virtanen (Aberdeen) ottaa mielellään monia asioita mukaan Italia-pelistä, vaikka tappio tulikin.

– Oikeastaan kaiken voi ottaa mukaan siitä pelistä. Se oli varmasti yksi parhaimpia pelejä, mitä olemme pelanneet tässä vuosien aikana. Ei voi missään nimessä sanoa, että oltaisiin jäljessä, koska peli Italiaa, Euroopan huippumaata vastaan, olisi voinut olla 3-1 meille, Virtanen kertoi turnauksen nettisivuilla.

Norja on hyökkäävä joukkue, joten pelistä voi tulla hieman erilainen Italia-otteluun verrattuna. Italian tehtyä maanantaina voittomaalin, se tyytyi oikeastaan puolustamaan ja antoi pallonhallinnan selvästi Suomelle. Yksi asia on varma: Norjaa vastaan ei ola varaa hukata maalintekopaikkoja.

– Jos saamme tuolla pelillä itsemme tuollaisiin paikkoihin viisi, kuusi tai seitsemän kertaa, niin kaksi tai kolme tulee menemään seuraavassa pelissä varmasti sisään, Virtanen sanoi.

Minihuuhkajien ympärille on noussut positiivinen buumi. Italia-ottelu osoitti, ettei Suomi suostu olemaan isäntämaana mikään heittopussi. Vahvat esitykset ovat luoneet uskoa joukkueeseen ja se on näkynyt myös kentällä. Päävalmentaja Juha Malinen on saanut nopeassa ajassa joukkueen pelaamisen aivan eri tasolle kuin edeltävä päävalmentaja Kimmo Lipponen.

– Ei kukaan oikeastaan uskonut, että voimme saada Turkkia vastaan tuollaisen tuloksen. Sieltä se tuli, 2-0, ja olisi voinut olla enemmänkin. Italiaakaan vastaan en usko, että moni odotti meidän pelaavan tuollaisen pelin. Harmi ettei tulosta tullut, mutta pelillisesti oli hyvää toimintaa. Uskomme, että pystymme voittamaan Norjan, Virtanen totesi.

Virtasen puheista päätellen itseluottamus on joukkueessa korkealla. Se on hyvä merkki. Suomi ja Norja kohtaavat Seinäjoen OmaSp Stadionilla tänään, torstaina, kello. 18.30.