FC Interin seuralegenda: ”Seura on ehkä turhan isoilla budjeteilla mällännyt ja rällännyt”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga-kausi 2018 on noin puolivälissä.

Sarjassa on nähty yllättäjäjoukkueita, kuten RoPS, joka on kaikkien odotusten vastaisesti sarjassa kakkosena ennen keskiviikon täyttä kierrosta.

Yksi yllättäjäjoukkue on omalla tavallaan myös FC Inter. Moni odotti ennen kauden alkua joukkueen kokoonpanon muodostuttua turkulaisilta paljon nähtyä enemmän.

Inter löytyy sarjataulukosta vasta sijalta kahdeksan. Joukkue on voittanut 16 ottelustaan vain neljä. Interin kiistattomiin seuralegendoihin kuuluva ex-keskikenttäpelaaja Severi Paajanen summaa vanhan joukkueensa tähänastisen kauden.

Severi Paajanen, Interistä on kirjoitettu paljon negatiiviseen sävyyn, joten kerro sinä, mitä positiivista joukkueen kaudessa on ollut?

– Nuoret ovat saaneet paljon vastuuta. Viime pelissä Viholainen (Lassi) ja Kamy (Daniel) olivat nousseet avaukseen muun muassa. Kamy on selkeä tulevaisuuden vahvistus, Paajanen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Joukkue on tehnyt aika hyvin maaleja viime aikoina, kun hyökkäyspäässä on tullut onnistumisia. Jaksottainen peli näyttää oikeasti välillä tosi hyvältä, mutta se pitäisi saada kestämään sen koko 90 minuuttia.

– Se on myös positiivinen asia, että joukkue on melkein täysin kotimainen, mestaruusmaalin vuonna 2008 Interille iskenyt Paajanen luettelee.

Mikä on sinun näkemyksesi, miksi joukkueen peli sakkaa?

– Jollain tavalla tuntuu, että selkeä kokoonpano puuttuu. Siitä ei olla myöskään selvillä, millä tavalla noilla pelaajilla olisi paras pelata.

– Tämä tilanne on myös vähän haastava, kun joukkueelta puuttuu se isoin panos peleistä. Tunnen nuo jätkät, he inhoavat pelata paineettomia matseja. Ylös hyville sijoille ei ole tällä hetkellä asiaa, ja alhaaltakaan ei tule vielä niin kovaa painetta.

– Se ei ole unelmatilanne futispelaajalle, että pelaa puolityhjille katsomoille semi merkityksettömiä otteluita.

– Joukkue ei voi silti vain lasketella, kyllä he pisteitä tarvitsevat. Sarjapaikkataisteluun joutuminen olisi katastrofi. Tuolla nipulla ei kuuluisi olla kovin alhaalla.

Pitäisikö Interin hankkia vahvistuksia, jotta kurssi kääntyisi?

– Mietin sitä jätkien kanssa. Albi (Albion Ademi) lähtee alle 19-vuotiaiden EM-kisoihin, niin laiturille voisi periaatteessa olla tarvetta. Yksi kokenut johtava pelaaja voisi piristää toimintaa.

– Nämä ovat isoja kysymyksiä, ja paljon siihen vaikuttaa, kuka on ensi kauden koutsi. Jos John (Allen) ja Karo (Kari Virtanen) jatkavat, niin sitten minun mielestäni ehdottomasti kannattaisi hankkia joku parin vuoden sopimuksella vahvistukseksi.

– Jos he eivät jatka, niin onko järkeä hankkia pelaajaa ainakaan ensi kaudeksi vieraalle koutsille?

Mitä Interin sinun mielestäsi pitäisi tehdä ensi kauden valmentajan suhteen?

– John on ollut vasta muutaman pelin, joten häntä on vaikea arvioida. Hän on valmentanut pitkään, mutta ei hän ole mitään pokaaleja kuitenkaan voittanut.

– En tiedä, onko sekään sitten hyvä, että otetaan kovan CV:n omaava ulkomaalainen valmentaja isolla rahalla, ja toivotaan hänen olevan uusi Job Dragtsma.

– Interin ei tarvitse hakea kuuta taivaalta. Nyt toiminta pitää tasaannuttaa ja saada sille jatkuvuutta. Inter on ehkä turhan isoilla budjeteilla mällännyt ja rällännyt.

Inter kohtaa keskiviikkona kotonaan KuPS:n, minkälaista ottelua odotat?

– KuPS:lla on huono ”formi” tuloksellisesti, joten he tulevat varmaan nälkäisinä ja vievät peliä. Jos he haluavat olla TOP 3 -joukkue, niin heidän pitää alkaa ottaa voittoja. Tykkään heidän pelaamisestaankyllä ja siinä on paljon hyviä elementtejä.

– Ottelusta tulee ehkä hieman tylsä tasuri. KuPS on hyökkäävä joukkue, eikä Interin puolustus ole toiminut, niin veikkaan tulokseksi 2-2. Interiä on vaikea arvioida, koska heillä on joka pelissä vähän eri taktiikka ja kokoonpano.

Mikä kokoonpano mielestäsi voisi olla toimiva?

Furu (Timo Furuholm) ja Källman (Benjamin) ovat pirun hyviä pelaajia, joten valmentajalla on varmaankin aika kova paine lyödä heidät samaan aikaan kentälle.

– Molemmat heistä ovat ysipaikan pelaajia, joten joukkue on pelannut 4-4-2 pelijärjestelmällä.

– Olen miettinyt, toimisiko 4-3-3 kuitenkin paremmin. Silloin toisen hyökkääjistä pitäisi mennä laidalle, jos heidät samaan aikaan pitää kentälle laittaa.

– Furusta ei todellakaan saa laidalla niin paljoa irti, vaikka hän tekeekin kentällä nykyään tosi paljon duunia. Ei Källmankaan ole mikään haastaja, eikä hän osaa liikkua niin hyvin niissä väleissä, kuten esimerkiksi Mika Ojala parhaimmillaan, Paajanen pohtii.

Niin, vanha pelikaverisi Ojala on saanut paljon kritiikkiä viime aikoina. Miten hän on sinun silmissäsi onnistunut?

– Ei hän ole varmasti ollut täysin tyytyväinen itsekään tekemiseensä. Aluksi hän oli hyvä, mutta sitten hän hieman lamaantui. Itseluottamus alkoi sen myötä ehkä tökkiä, mutta uskon, että parin onnistumisen myötä vanha MO is back in business.

Jesse Happonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.