Huuhkaja-vahti perimässä isot saappaat – edeltäjästä tulossa seuralle 12 miljoonan siirtokorvaus

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen pelasi maanantaina ensimmäisen superliigaottelunsa FC Kööpenhaminan maalin suulla. Tanskan suurseura kukisti ottelussa Hobron maalein 3-0, ja suomalaiselle kirjattiin pelissä kolme torjuntaa.

Ottelu oli Joroselle toinen perättäinen, sillä torstaina hän torjui Eurooppa-liigan ottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

Joronen on hyvää vauhtia valtaamassa itselleen Kööpenhaminan ykkösvahdin statusta. Saappaat täytettäväksi ovat suuret, sillä vielä viime kaudella Kööpenhaminan maalin suulla torjui Ruotsin maajoukkuevahti Robin Olsen.

Olsenin matka on jatkumassa Tanskasta todelliseen suurseuraan, sillä mies on paraikaa Italiassa viimeistelemässä siirtoaan AS Romaan. Roomassa ruotsalaisen on määrä paikata Liverpoolin maalivahtien uudella ME-siirtosummalla siirtynyt brassivahti Alisson. AS Roma kuittasi Alissonista 72,5 miljoonan euron siirtokorvauksen, ja maksaa puolestaan Kööpenhaminalle Olsenista 12 miljoonaa euroa (lähde: Football-Italia).

AS Roma julkaisi maanantai-iltana Twitterissä videon siitä, kun Olsen saapuu Rooman lentokentälle. Miehen lääkärintarkastus on edessä tiistaiaamuna.

Roman lääkäreillä on tiistaina kiireinen työpäivä, sillä myös toinen huippuhankinta on seuralla viimeistelyä vaille valmis. Roma tiedotti niin ikään Twitterissä, että se on päässyt Bordeaux’n kanssa sopuun brasilialaisen keskikenttäpelaajan Malcomin siirrosta, ja kauppa on niin ikään lääkärintarkastusta vaille valmis. Malcomia olivat havitelleet riveihinsä muun muassa Chelsea, Arsenal ja Liverpool.