Italialaisluotsi epäilee: Valmentajat tiesivät Cristiano Ronaldon aikeista

© Kuva: Getty Images

Italian A-maajoukkueen entinen toppari Ciro Ferrara uskoo, että Zinédine Zidanen lähtö Real Madridista ja Massimiliano Allegrin jääminen Juventukseen olivat iso syy Cristiano Ronaldon megasiirron taustalla.

Real Madrid tiedotti tiistaina Ronaldon, 33, siirtyvän Juventukseen. Pelaajan kauppahinnaksi on kerrottu 105 miljoonaa euroa.

Zidane jätti kaikkien yllätykseksi madridilaisseuran voitokkaan Mestarien liigan finaalin jälkeen. Allegrin jatkosta Juventuksessa ja Italiassa oli ollut puhetta jo pitkään, mutta hän allekirjoitti ”Bianconerin” kanssa jatkosopimuksen kesäkuussa.

– Cristiano Ronaldo on valinnut Juventuksen, ja se on erityinen asia koko italialaiselle jalkapallolle. Nyt odottelemme Lionel Messiä, sanoi Ferrara pilke silmäkulmassa Corriere di Torinolle.

– Ronaldo on poikkeuksellinen hankinta joka mielessä. Hän ei ole enää nuori, se pitää paikkaansa. Mutta hän pitää huolta jokaisesta yksityiskohdasta ja harjoittelee säännöllisesti.

Nykyään valmentajana työskentelevä Ferrara uskoo, että Juventuksen seuraava tavoite portugalilaisen supersiirron jälkeen on oltava Euroopan herruus.

– Nyt on selkeää, että Juven päätavoite on Mestarien liigan voittaminen. Juventus on tämän hankinnan myötä yksi maailman jalkapallon viidestä superjoukkueesta, sillä he ostivat parhaan pelaajan.

Ronaldon siirto tuntui etenevän kokoluokkaansa nähden varsin nopeasti. Ferrara uskoo, että se on ollut kuitenkin viritteillä tai ainakin valmentajien tiedossa jo pidempään.

– Kukaan ei osannut odottaa sitä, mutta uskon, että diiliä on työstetty jo jonkin aikaa. Minulle tulee heti mieleen Zidanen lähtö Real Madridista ja Allegrin päätös jäädä Juveen. Uskon, että he molemmat tiesivät, mitä tulee tapahtumaan.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!