Kolme suomalaisjoukkuetta tänään Eurooppa-liigan karsinnoissa – ”Eilen jo näki harjoituksissa”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahden laitapuolustaja Kalle Taimi pelaa torstaina uransa ensimmäiset europelit, kun lahtelaiset saavat Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierrokselle vastaansa islantilaisen FH Hafnarfjördurin.

26-vuotialla Taimilla on ollut tapahtumarikas vuosi. Talvella ja keväällä tuli vyölle uran ensimmäinen A-maaottelu ja A-maaottelumaali. Torstaina hän pelaa uransa ensimmäistä kertaa europelejä.

– Mielenkiinnolla olen näitä odottanut. Onhan tämä kuitenkin ihan erilainen lähtökohta kuin Veikkausliigassa, koska vain toinen menee jatkoon, Taimi kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Taimin mukaan viimeisten kierrosten tappiot eivät ole lannistaneet pukukopissa, päinvastoin.

– Vaikka on ollut tiukkaa liigassa viime aikoina, niin jo eilen näki harjoituksissa, että kaikki ovat tuoreella jalalla liikkeellä. FC Lahti on valmis.

– Hyökkääjät ovat olleet kuumia viime harjoituksissa. Uskon, että saamme siirrettyä heidän onnistumisensa myös peliin.

Peräti kahdeksan Islannin mestaruutta viimeisen 14 vuoden aikana voittanut FH Hafnarfjördur on Taimille tuntemattomampi vastustaja.

– Paljon kokeneita äijiä ja he ovat aikaisemminkin pudottaneet suomalaisia joukkueita. Uskon että meillä on vastalääkkeitä heidän peliinsä.

FC Lahti kohtaa islantilaisen FH Hafnarfjördurin torstaina 12.7. klo 19.00 Lahden Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Viasat Jalkapallo-kanavalta ja Viaplaysta. Samaan aikaan pelataan myös KuPS-FC Kööpenhamina ja Ilves-Slavia Sofia. Nuokin ottelut näkyvät suorana Viaplayssa.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.