Kroatia voitti sunnuntaina Tanskan MM-kisojen neljännesvälierässä rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Otteluun saatiin varsinainen salama-alku, sillä pallo vieri ensimmäisen kerran maaliin jo 57 sekuntin jälkeen. Jonas Knudsenin pitkä sivurajaheitto jäi pomppimaan Kroatian rangaistusalueelle. Viimeisenä palloon ennätti toppari Mathias Jørgensen, joka sai heikohkon laukauksen aikaiseksi.

Kroatian maalivahti Danijel Subašićin edessä oli kuitenkin monta pelaajaa, joten veräjänvartijan näkökenttä oli varsin rajattu. Hän sai kätensä palloon, mutta peliväline lirui maaliviivan yli. 1-0-

Tanskan huuma kesti kuitenkin vain pari minuuttia. Tanskalaisilla oli massiivisia vaikeuksia purkaa pallo pois rangaistusalueeltaan, ja lopulta peliväline ajautui Mario Mandžukićille, joka pääsi laukomaan Kroatian lähietäisyydeltä tasoihin. 1-1.

Voittomaalia kumpikaan ei saanut 90 minuutissa aikaiseksi. Jatkoaikaakin oli jäljellä enää vain muutama minuutti, kun Luka Modrić vapautti täydellisyyttä hipovalla syötöllä Ante Rebićin läpiajoon. Rebić kiersi vielä maalivahti Kasper Schmeichelin, ja hyökkääjällä oli enää tyhjä maali edessä.

Tilanteeseen syöksyi kuitenkin vielä toppari Jørgensen, joka kaatoi Rebićin sääntöjen vastaisesti. Tuomari puhalsi pallon pilkulle, jota asettui ampumaan totuttuun tapaan Modrić. Kroatialaiastaituri lähetti pallon kohti oikeaa alakulmaa, mutta Schmeichel nollasi Modrićin yrityksen liimaamalla pallon syliinsä.

Hetken päästä pilkkuja päästiin ampumaan useamman pelaajan voimin, sillä vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu.

Maalivahdit varastivat show’n heti ensimmäisissä potkuissa. Ensin Subašić pysäytti Christian Eriksenin yrityksen ja seuraavassa pilkussa Schmeichel nollasi Milan Badeljin laukauksen.

Seuraavat neljä pilkkua löysivät tiensä verkkoon. Subašić vei kuitenkin voiton Lasse Schønen ponnettomasta kudista. Josip Pivarićilla oli mahdollisuus viedä Kroatia johtoon, mutta Schmeichel venyi niin ikään torjuntaan.

Subašić nappasi perään vielä Jørgensenin yrityksen, ja Ivan Rakitićin tehtäväksi jäi ampua ratkaiseva pilkku. Rakitić onnistui tehtävässään ja Kroatia voitti rangaistuspotkukilpailun 3-2.

Kroatia kohtaa puolivälierässä Venäjän, joka voitti aiemmin sunnuntaina Espanjan rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.