Ilveksen edellisestä voitosta kaikki kilpailut mukaan luettuna oli lähellä tulla kuukausi täyteen, mutta tänään tamperelaiset kukistivat kotikentällään Veikkausliigan sarjajumbo PS Kemin maalein 2-0.

Ilveksen voittoa avitti Kemin brassipuolustaja Jorginhon kahden varoituksen myötä saama ulosajo pelin 39. minuutilla. Tilanteesta, josta Jorginholle nousi ensimmäisen kerran keltainen kortti, tuomittiin Ilvekselle myös pilkku. Rankkarin ampui kylmänviileästi sisään ensimmäistä veikkausliigaotteluaan pelannut 18-vuotias Tiemoko Fofana.

Ilves Edustus

@IlvesEdustus
26' Fofana Tiemoko laukoo rangaistuspotkusta Ilveksen 1-0-johtoon! 18-vuotias debytantti osuu heti ensimmäisessä Veikkausliiga-ottelussaan.
#ilves #keltavihreä #veikkausliiga #tampere #ILVPSK

Toista puoliaikaa pelattiin Ilveksen komennossa, eikä vajaamiehisestä Kemistä ollut kotijoukkueen voittoa uhkaamaan. Loppunumerot 2-0:aan viimeisteli 53. minuutilla taidokkaasti Marius Noubissi.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Marius Noubissi pujottelee PS Kemin puolustuksen sekaisin! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3273844

Ilves Edustus

@IlvesEdustus
VOITTO!!
Täydet pisteet jää oikeutetusti Tampereelle.
Kyllä maistuu hyvältä kotiyleisön edessä!
Ilveksen maaleista vastasi Tiemoko Fofana & Marius Noubissi
#ilves #keltavihreä #tampere #veikkausliiga

Kuopiossa nähtiin varsin hyvätasoinen ja vauhdikas veikkausliigaottelu, josta pisteet matkasivat Vaasaan. Avausmaalin teki jo kolmannella minuutilla Juho Lähde, jonka laukaus kimposi KuPS-toppari Lum Rexhepistä verkon perukoille.

Vain kahdeksan minuuttia myöhemmin nähtiin kotijoukkueen tasoitus, kun Rexhepi pelasi pallon täysin vapaaksi jätetylle Petteri Pennaselle. Pennanen tykitti paristakymmenestä metristä pallon alakulmaan.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä ottelun kolmaskin maali. KuPS-puolustaja Luis Murillolle koitti todella musta hetki, kun hän antoi käsittämättömän harhasyötön VPS:n Douglas Caélle. Brassihyökkääjä hyödynsi hänelle annetun tilan ja ampui pallon maaliin. KuPS-vahti Miika Töyräs ei myöskään tilanteessa onnistunut.

Toisella jaksolla KuPS painoi päälle, muttei saanut tasoitusta aikaiseksi. Rasmus Karjalainen ampui Lum Rexhepin kaatamisesta tuomitun rankkarin selvästi maalin yli, ja hieman myöhemmin pallo kimmahti hyvästä tekopaikasta ylärimaan. Vielä aivan lopussa Juho Pirttijoki sai hyvän tilaisuuden tasoitukseen, mutta pusku suuntautui maalin ohi. Niin Vepsu nappasi täyden pistepotin ja nousi tasapisteisiin sarjakolmosen Hongan kanssa.

Niko Åkerfelt

@nikoakerfelt
Ei tule tasoitusta, koska kotijoukkueen pelaaja ampuu rankun taivaan tuuliin. Hetki tästä niin pallo käy keltamustien toimesta rimassa. #vepsu #seuraaraitaa #veikkausliiga

Päivän kolmannessa ottelussa FC Lahti kaatoi kotonaan IFK Mariehamnin maalein 2-0. Ensimmäisen maalin ampui komeasti etuylänurkkaan Lahden teräsmies Mikko Hauhia (84.) ja toisen lisäajan neljännellä minuutilla Santeri Hostikka.