AS Roma jäi sanan varsinaisessa merkityksessä nuolemaan näppejään Malcomin kanssa. Barcelona tuli viime hetkillä kuvioihin mukaan ja nopealla aikataululla kaappasi Bordeaux’n laiturin Roman nenän edestä.

AS Roma esitteli uuden hankintansa maalivahti Robin Olsenin ja samalla urheilutoimenjohtaja Monchi avasi Malcomin siirtosaagaa. Roma ehti jo maanantaina kertoa, että Roma oli päässyt yhteisymmärrykseen Bordeax’n kanssa siirtosummasta ja Malcomin oli määrä tulla tiistaina lääkärintarkastukseen ja neuvottelemaan henkilökohtaisista ehdoista.

Malcomia ei koskaan näkynyt ja tiistai-illalla Barcelona tiedotti laiturin siirrosta Kataloniaan.

– Se, mitä tapahtui Malcomin kanssa on helppo selittää, mutta vaikea ymmärtää. Hän oli pelaaja, josta pidimme paljon ja hänen profiili oli sitä, mitä etsimme, Monchi alusti.

Monchi avasi tapahtumien kulkua tarkkaan.

– Aloitimme neuvottelut Bordeaux’n ja hänen agenttinsa kanssa. Muutaman päivän työnteon jälkeen löysimme yhteisymmärryksen kello viideltä maanantaina. Meillä oli yhteisymmärrys hänen agenttinsa ja Bordeaux’n kanssa. Ranskalaisseura oli antanut luvan pelaajalle lähteä, ja hänen piti saapua kello 23 aikaan maanantai-iltana.

– Olimme rauhallisia ja itsevarmoja. Puoli tuntia Bordeaux’n kanssa tehdyn sopimuksen jälkeen, minun puheenjohtajani soitti minulle ja kertoi, että olisi parempi tehdä virallinen ilmoitus siitä, että olimme päässee sopuun Bordeaux’n kanssa.

– Tunti sen jälkeen (kun ilmoitus oli tehty), huhut yltyivät Barcelonan kinnostuksesta. Tiesin, että Malcomin perässä oli useita joukkueita, mukaan lukien Barcelona, ja se oli yksi syy, miksi halusimme mahdollisimman nopeasti sopimuksen Bordeaux’n kanssa.

Monchi koki yllätyksen, kun hänelle ilmoitettiin, että Bordeaux oli estänyt Malcomia lähtemästä Roomaan, jossa oli määrä tehdä lääkärintarkastus ja sopia henkilökohtaisista ehdoista.

– Siinä vaiheessa soitin Bordeaux’n puheenjohtajalle, hän kertoi, että Barcelonalta oli tullut parempi tarjous ja meidän pitäisi vähintäänkin tarjota saman verran. Sanoin hänelle, että meillä oli sopimus, mutta hän sanoi, ettemme olleet allekirjoittaneet mitään. Soitin Pallottalle, ja hän sanoi, että voisimme korottaa tajoustamme vastoin minun mielipidettäni, Monchi avasi.

Bordeaux vaati allekirjoitettua dokumenttia uudesta tarjouksesta. Monchin mukaan Roma lähetti sellaisen, jonka jälkeen Malcomin luvattiin tulevan seuraavana päivänä.

– Yhdentoista aikaa illalla hänen (Malcom) agentti kertoi, että heillä olisi tapaaminen, jossa asiat korjattaisiin, mutta keskipäivän aikaan (tiistaina) he kertoivat, että meidän pitäisi tehdä taas uusi tarjous, koska Barcelona painosti.

– Sen takia minä sanoin, että ”tämä oli tässä”, koska en halunnut lähteä mukaan huutokauppaan. Eilen (maanantaina) teimme sen, koska puheenjohtajamme toivoi sitä, mutta emme voineet jatkaa sitä enää.

– Nyt harkitsemme lakitoimenpiteitä, Monchi kertoi.

Lähde: Football Italia