Onko jumbolla mitään saumaa HJK:ta vastaan? ”1 prosentin mahdollisuus tasapeliin”

© Kuva: Pekka Mäntylä

PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman sai jättää työnsä suunniteltua aiemmin, kun Kemi tiedotti viime viikonloppuna, että seuran urheilutoimenjohtaja David Hannah valmentaa joukkuetta loppukauden ajan (lue tästä).

Kemiläiset putosivat viime kierroksella sarjan hännille, kun TPS nousi pahimmasta ahdingosta pois voitettuaan IFK Mariehamnin.

Hannahin tulikaste Kemin peräsimessä on melkoinen, sillä joukkue matkaa keskiviikkona sarjakärki HJK:n vieraaksi. HJK:n entinen laitapelaaja Erfan Zeneli ei usko vierasjoukkueen yllätysmahdollisuuksiin.

– Heidän lähtökohtansa otteluun eivät ole kovin hyvät. Heillä on ehkä yhden prosentin mahdollisuus saada piste. Minä en usko siihen. Kaikki on toki mahdollista ja sieltä se voi pamahtaa, Zeneli pyörittelee SuomiFutis-sivustolle.

HJK hävisi edellisen ottelunsa, joten Zeneli uskoo Kemin kohtaavan kiukkuisen ryhmän.

– Silloin kun me hävisimme HJK:n kanssa pelin, niin voitimme sen jälkeen kahdeksan seuraavaa matsia.

Zeneli odottaa ottelusta murskalukemia.

– 5-1. Täydet 90 minuuttia on todella pitkä aika vain puolustaa. Siihen ei pysty kuin Ruotsi.
Vastahyökkäyksissä on Kemin mahdollisuus. Sieltä pitää löytyä joku hyvä syöttäjä, joka pistää Mäksän (Juho Mäkelä) läpi. Hän on ollut aina hyvä leikkaamaan linjan taakse.

HJK:lla on Veikkausliigan mittapuulla joukkueessaan todella paljon hyviä yksilöitä. Zeneli nostaa yhden muiden ylitse.

Klauss. Hän on aikamoinen duunari hyökkääjäksi. Hän tekee duunia, mutta myös maaleja. Hän auttaa todella paljon keskikenttää työllään. Lisäksi hän on taitava, vaikka hän on iso.

Europelit ”ihan eri pelejä”

HJK:lla alkaa Mestarien liigan karsintavaihe ensi viikon tiistaina, kun helsinkiläiset kohtaavat färsaarelaisen Vikingurin. Tuon otteluparin voittaja kohtaa Valko-Venäjän suurseura BATE:n.

– BATE:a vastaan pitää olla jo hyvä jalka. Viime tappiopelin mukaan HJK ei olisi vielä valmiissa iskussa. Nämä ovat ihan eri pelejä, 11 vuotta HJK:ssa yhteensä pelannut Zeneli tietää.

Tällä hetkellä uutta seuraa etsivä konkaripelaaja on ikävoinyt vastaavia otteluita.

– Pelasin niissä aina hyvin. Joku syy siihen oli, vaikka sytyn joka peliin samalla tavalla.

Laitahyökkääjä äityy muistelemaan kyseisiä kamppailuja ja mainitsee hänelle parhaiten mieleen jääneet ottelut.

– Ikimuistoisin peli on positiivisessa mielessä Rapid Wien -vierasottelu, jossa varmistimme pääsyn Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

– Negatiivisessa mielessä muistiin on jäänyt Astana-peli. Ammuin siinä rankkarin sisään 86. minuutilla. Se olisi vienyt meidät jatkoon. Sitten he kuitenkin tekivät paitsiomaalin 93. minuutilla ja voittivat. Sydäntä särki. Sen pelin halusi äkkiä haudata johonkin.

Jesse Happonen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.