Suomalaisjoukkueet Europeleissä tänään – jokaisella vaikea ilta tiedossa

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Suomalaisjoukkueista Ilves, KuPS ja FC Lahti jatkavat tänään pelejään Eurooppa-liigan puitteissa. Jokainen niistä lähtee vierasotteluun niskassaan tappio.

Islantiin Hafnarfjarðarin vieraaksi matkaava FC Lahdella tilanne on puhtaasti numeroiden valossa kaikkein vaikein; ensimmäinen osaottelu kotona päättyi valmentaja Toni Korkeakunnaksen mukaan ”täyteen katastrofiin”. Saman voi todeta viikko sitten tulostaululta; 0-3.

Lahden joukkue otti kuitenkin jo voiton tässä parissa; Islannissa on Suomeen verrattuna reilusti viileämpää!

KuPS:n vastus oli suomalaisjoukkueista ennakkoon ajatellen kaikkein kovin, FC Kööpenhamina. Kuopion helteessä pelattu avausosa päättyi kuitenkin ”vain” 0-1 -tappioon. Tanskan maalla maalin teko on siis välttämättömyys, mutta ei välttämättä toteutuva asia – kotikentälläänkin KuPS sai koko ottelun aikana vain yhden maalia kohti suuntautuneen tilanteen aikaan.

– Kovaakin kovempi ottelu on edessä. Oman sarja-avauksensa hävinnyt FCK on vieraissa iso haaste ja tämän kauden ehdottomasti kovin peli. Tämä ottelupari on iso tasonmittaus meille: me nähdään missä me mennään ja mitä meidän pitää parantaa ensi kautta varten, päävalmentaja Jani Honkavaara miettii seuran sivustolla.

Ilves hävisi Helsingissä pelaamansa kotiottelun Slavia Sofialle niin ikään 0-1. Tamperelaiset olivat veikkausliigaseuroista parhaiten mukana omassa euroavauksessaan, mutta joutuivat taipumaan Momchil Tsvetanovin iskemän maalin vuoksi tappioon.

Voittoa lähdetään Bulgariasta hakemaan hieman kapealla ringillä. Pitkäaikaispotilas Baba Mensahin lisäksi hyökkäyspään Ilari Mettälä on vamman vuoksi sivussa. Niklas Jokelainen ja Martti Haukioja taas ovat alle 19-vuotiaiden EM-turnauksessa. Uusi värväys, hyökkääjä Fofana Tiemoko ei toistaiseksi ole pelikelpoinen euro-otteluissa.

Valmentaja Jarkko Wiss muistuttaa seuran sivustolla oikeiden rikkeiden tarpeellisuudesta.

– Totta kai kotiottelussa päästetty maali harmittaa vieläkin. Kansainvälisissä peleissä oikeanlainen väärin pelaaminen on pelitaktinen asia, johon meidän pelaajamme eivät ole niin valmiita. Veikkausliigassa joitain taktisia rikkeitä voi vielä jättää tekemättä ilman, että omissa heti soi. Eurocupin kovat vastustajat niistä kuitenkin rankaisevat.

Tunnelma Sofiassa saattaa olla kuumakin, mutta Ilves-päiden pitää kestää.

– Haluamme olla hankala vastustaja ja pelata joissain tilanteissa sellaista jalkapalloa, mihin he eivät ole tottuneita ja mistä he eivät tykkää. Jos käymme hieman heidän ihon allaan, niin ei siitä varmaan haittaa ole, kunhan oma kasetti pysyy kasassa, Wiss viittaa henkiseen sietokykyyn.

Slavia Sofia-Ilves klo 19 Suomen aikaa
FC Kööpenhamina-KuPS klo 21 Suomen aikaa
Hafnarfjarðar-FC Lahti klo 22.15. Suomen aikaa

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliMaalivahtiruletti: Erikoisagentti yhdistämässä Italian nuoren toivon ja legendan Pariisissa?
Seuraava artikkeliLeonardo Bonucci taas liikkeellä? Agentti tapasi PSG:n edustajia