Tommi Kautonen: ”Tasapelit Lahden riesana – erinomainen kausi menossa”

© Kuva: Juha Tamminen

Nappaa riskitön veto ja tienaa Makedonian vähintään kahden maalin voitolla jopa 228 euroa!

Tommi Kautonen on seurannut ilolla FC Lahden vahvoja otteita Veikkausliigassa. Kautonen uskoo, että Lahti sijoittuu jälleen sarjassa korkealle. Ainoa miinus itsekin aikoinaan FC Lahtea valmentaneelta Kautoselta tulee tasapelien määrästä.

– FC Lahti on taas kerran pelannut hienoa kautta. Joukkuetta on ollut todella vaikea voittaa. Se kertoo tasosta paljon. Jos jonkun miinuksen etsii, se on Lahden perinteinen synti: liikaa tasapelejä, Kautonen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Viime kierroksella FC Lahden pitkä tappioton putki katkesi, kun joukkue hävisi SJK:lle Seinäjoella. Tämän kauden SJK:n valmentajana aloittanut Kautonen ei kuitenkaan usko, että tästä alkaisi pitempi heikko jakso.

– Se oli enemmän tilastotappio Lahdelle. Uskon, että he palaavat voittojen tielle jo lauantain ottelussa FC Interiä vastaan. Lahdella on hyvä ja toimiva sapluuna.

– Heiltä lähti erinomainen maalivahti, mutta sekään ei muodostu ongelmaksi. Penkiltä löytyy hyvä korvaaja.

Lahden lauantain vastustaja FC Inter on Kautosen mukaan koko sarjan suurin arvoitus. Koskaan ei voi olla varma, mitä Inter milloinkin tarjoaa.

– Joukkueessa on paljon laatupelaajia. Kun peli lähtee kulkemaan, he voivat voittaa kenet tahansa. Mutta huonona päivänä oma pää soi ja turpaan voi tulla keneltä vaan. Inter on perinteisesti vedonlyöjien ja vakioveikkaajien painajainen – ja näin tulee olemaan koko loppukauden.

– Heidän kautensa on jo nyt menestys, jos sarjapaikka vain säilyy. Se johtuu siitä, että he hoitivat Suomen cupin kotiin ja varmistivat paikan ensi kauden euro-cupeissa. En usko, että Inter tulee tekemään mitään isoa voittoputkea ja nousemaan kärkikahinoihin. Mutta yksittäisissä otteluissa he ovat pahoja.

Lauantain Ruutu-palvelun näyttämässä pelissä on Kautosen mukaan kuitenkin vain yksi suosikki: FC Lahti.

– Lahti on hävinnyt tällä kaudella vain kaksi ottelua. En usko, että nyt tulee kolmatta tappiota. Seinäjoen vierailusta otetaan sen verran paljon motivaatiota, että uskon pisteiden jäävän Lahteen, Kautonen ennakoi.

Jesse Happonen

Nappaa riskitön veto ja tienaa Makedonian vähintään kahden maalin voitolla jopa 228 euroa!