Minnesota Unitedin keskikenttäpelaaja Collin Martin ilmoittaa olevansa avoimesti homoseksuaali. Martin on ilmoituksensa myötä ainoa yhdysvaltalainen kaapista ulos tullut miesurheilija maan viidessä suurimmassa urheilusarjassa.

Tähän lasketaan jääkiekon NHL, koripallon NBA, baseballin MLB ja amerikkalaisen jalkapallon NFL.

Perhe ja joukkuetoverit ovat tienneet Martinin seksuaalisesta suuntautumisesta jo pidemmän aikaa. Pelaaja teki asiasta julkisen perjantaina sosiaalisessa mediassa ennen joukkueen pride-iltaa.

– Joukkueellani Minnesota Unitedilla on tänään Pride-ilta. Se on minulle tärkeä ilta. Ilmoitan ensimmäistä kertaa julkisesti olevani avoimesti homoseksuaali MLS-pelaaja, Martin kirjoitti perjantaina.

– Olen ollut avoimesti homo jo vuosia perheelleni ja ystävilleni. Tänään olen ylpeä, että koko joukkue ja Minnesota Unitedin valmennusjohto tietää siitä. Olen saanut kaikilta MLS:ssä vain hyväksyntää. Ilmoituspäätös oli näin paljon helpompi tehdä.

Collin Martin

@martcw12
Tonight my team, @MNUFC , is having their Pride night. It's an important night for me — I'll be announcing that I am an openly gay player in Major League Soccer. #soccerforall

23-vuotias Martin on pelannut kuusi kautta MLS:ssä. Ennen Minnesotaa keskikenttäpelaaja nähtiin neljän vuoden ajan DC Unitedissa.