Yle Urheilu: Juha Malinen synkkänä Norjan dramaattisesta voittomaalista – ”Se oli iso virhe”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen jatkohaaveet alle 19-vuotiaiden EM-kotikisoissa mureni hirvittävällä tavalla. Minihuuhkajat suli Seinäjoella viime hetkillä Norjaa vastaan ja 2-1-johtoasema vaihtui 3-2-tappioksi.

Päävalmentaja Juha Malista jäi harmittamaan erityisesti Norjan voittomaali, jonka syntyessä Suomella oli kentällä vain 10 pelaajaa.

Ottelun erotuomari ei nimittäin antanut ajoissa aiemmin itseään loukanneelle toppari Ville Tikkaselle lupaa palata kentälle.

– Se oli iso virhe, että lähdettiin alivoimalla pelaamaan tuota loppua, Malinen sanoi harmissaan Yle Urheilun televisiohaastattelussa.

– Olin sitä mieltä, että toppari olisi pitänyt päästää heti kentälle. Laitettiin sinne kyllä korvaava kaveri keskikentältä, mutta sieltä puuttui yksi harvoista pääpelaajista.

Malinen ei päästänyt myöskään Tikkasta puhtailla papereilla. Valmentaja mielestä puolustajan olisi pitänyt jatkaa peli kunniakkaasti kolhustaan huolimatta loppuun.

– Toinen kysymys on tietysti se, että miksi tuossa yliajalla mennään loukkaantumaan niin, että tarvitaan lääkintähenkilökuntaa. Olisi pitänyt hammasta purren jatkaa ja pysyä kentällä.

Suomella vielä mahdollisuudet jatkaa, mikäli Portugali häviää tänään Italialle. Jos Italia voittaa lohkon päätöskierroksella Norjan ja Suomi voittaa vähintään kahdella Portugalin, Minihuuhkajat nousisi lohkokakkoseksi.

Korjaus: 19.7.2018 klo 22:49 Suomella vielä teoreettiset mahdollisuudet myös lohkon kakkossijaan.


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½