Veikkausliigan IFK Mariehamnissa pelaava Amin Nazari saattaa debytoida pian eksoottisessa maajoukkueessa, sillä 25-vuotias Nazari on kutsuttu mukaan Filippiinien A-maajoukkueleirille Bahrainiin 3.-11. syyskuuta. Leirillä pelataan myös harjoitusmaaottelu Bahrainia vastaan 6. syyskuuta. Leirikutsusta tiedotti kotisivuillaan IFK Mariehamn.

Mikäli Nazari pelaa ottelussa, kyseessä on keskikenttäpelaajan A-maajoukkuedebyytti. Nuorisomaajoukkueesta Nazarilla on jo kokemusta, sillä hän edusti synnyinmaataan Ruotsia eri juniorimaajoukkueissa. Ruotsin A-maajoukkueeseen ei kutsua koskaan kuulunut.

Malmössä syntyneen Nazarin isä on kotoisin Iranista ja äiti Filippiineiltä. Amin Nazarin isoveli Omid Nazari on edustanut aiemmin harjoitusotteluissa Irania, mutta hänkin on ollut kiinnostunut vaihtamaan Filippiinien paitaan. Filippiinien maajoukkueen tunnetuin pelaaja on Cardiffin valioliigamaalivahti Neil Etheridge.

 

Filippiinit ei ole koskaan selviytynyt jalkapallon MM-kisoihin, mutta se tekee ensiesiintymisensä Aasian mestaruuskilpailuissa ensi vuonna. Kisat pelataan tammi-helmikuussa Yhdistyneissä Arabiemiraateissa.

Malmössä ja Falkenbergissa Allsvenskania pelannut Amin Nazari liittyi IFK Mariehamnin joukkueeseen toukokuussa. 14 pelaamassaan veikkausliigaottelussa hän on tehnyt yhden maalin.