FC Lahden konkaripelaaja pelaa illasta toiseen – ”Hienoa, että tällaisia seuralegendoja vielä on”

© Kuva: Juha Tamminen

15 vuotta aikoinaan Suomen A-maajoukkueessa pelannut Mika Nurmela katselee kotimaista jalkapalloa pohjoissuomalaisten silmälasien läpi. Oulussa syntynyt legendapelaaja toivoo menestystä alueen joukkueille. Nurmela pitää peukkuja pystyssä RoPS:lle, joka taistelee hanakasti ainakin hopeamitalista Veikkausliigassa. Sarjakakkonen matkaa maanantaina FC Lahden vieraaksi, joka väijyy mitalisijoja tällä
hetkellä viidenneltä sijalta.

– Molemmat kuuluvat niihin sakkeihin, jotka taistelevat mitaleista. Edessä on todella tasainen peli, jossa ne pienet asiat ratkaisevat. Kumpikin joukkue puolustaa todella hyvin joukkueena.

– Kummallakin joukkueella on hyökkäyspäässä mukavasti sitä osaamista, jolla voidaan ratkaista ottelu. Sieltä voi tulla sellainen yksi yksilösuoritus, joka kääntää pelin. Lahdelta Santeri Hostikka on tällainen hyvä potentiaalinen pelaaja ja RoPS:lta muun muassa Lassi Lappalainen, Lucas Lingman sekä uutena pelaaja Vahid Hambo.

RoPS hankki hyökkäykseensä loppukaudeksi Hambon lisäksi myös laituri Erfan Zenelin.

– Se pelaamattomuus näkyy varmasti jonkin aikaa, mutta olisiko hän tällainen supersub? Häneltä löytyy kyllä osaamista siellä kentän viimeisellä kolmanneksella ja hän pystyy luomaan itse itselleen maalipaikkoja, Nurmela arvioi Zeneliä.

Nykyään Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Nurmela pelasi itse aikoinaan mittavan uran ja häntä pidettiin todellisena teräsmiehenä. FC Lahden riveistä löytyy myös pelaaja, kenestä voi varauksetta käyttää samaa titteliä. Hän on kapteeni Mikko Hauhia, joka on pelannut jo monta kautta putkeen Veikkausliigassa jokaisen minuutin.

– Olen nähnyt häneltä muutaman pelin tällä kaudella. Tärkeintä on pysyä hyvässä fyysisessä kunnossa, jotta pystyt pelaamaan jokaisen ottelun. Pitää välttää myös loukkaantumiset. Usein ne välttää olemalla hyvässä kunnossa. Hienoa, että tällaisia seuralegendoja vielä on, jotka pelaavat hyvällä tasolla ottelusta toiseen. Valmentajan on helppo piirtää hänen nimi ensimmäisenä kokoonpanoon, vaikka ei hän ole sellainen pelaaja, että katsojat tulevat juuri häntä katsomaan.