Hongan ja Lahden välisessä ottelussa panokset ovat tapissa – ”Yksi virhe voi ratkaista koko ottelun”

© Kuva: Juha Tamminen

Hongan ja Lahden välisessä ottelussa panokset ovat tapissa – ”Yksi virhe voi ratkaista koko ottelun”

Joni Aho pelasi hienolla Veikkausliiga-urallaan 269 ottelua. Valtaosan peleistä hän pelasi FC Interissä, jossa puolustaja nousi todelliseksi seuraikoniksi. Uralle mahtui kuitenkin yhden kauden mittainen syrjähyppy. Aho pelasi kauden verran FC Lahdessa vuonna 2013.

– Muutama tuttu siellä enää vain on. Hauhian Mikko ei tunnu lopettavan kirveelläkään, Aho naurahtaa Suomifutis -sivustolle.

Lahti matkaa lauantaina Espooseen FC Hongan vieraaksi. Luvassa on niin sanottu kuuden pisteen ottelu.

Lahtelaiset ovat Honkaa kolme pistettä perässä, kun taistelu mitaleista ja europelipaikoista käy kiivaimmillaan.

– Honka on yllättänyt minut positiivisesti.

– Nämä ovat niitä mielenkiintoisimpia otteluita, kun tietää että panokset ovat korkealla. Tällaisissa peleissä on sopiva jännitys, joka ainakin sai minut aikanaan pelaamaan paremmin. Sytyin isoihin otteluihin erilailla, vaikka se onkin klisee. Sain niistä paljon enemmän irti. Ne pelit ovat todellisia antikliimakseja, joissa ei ole mitään panosta. Etenkin loppukaudesta sellaisia voi tulla.

– Tässä pelissä on kuitenkin panokset todella kovat. Lahdelle voitto tästä, niin he ovat tasoissa. Nämä ovat sellaisia pienten marginaalien pelejä, joissa yksi virhe voi ratkaista koko ottelun, 32-vuotias Aho tietää.

Suomen mestaruuden Interissä voittanut Aho nostaa Hongan riveistä yhden yksilön ylitse muiden.

(Macoumba) Kandji on onnistunut tosi hienosti. Kyllä se HJK:ssa nähtiin jo aikanaan, kuinka huikea pelaaja hän on. Interissäkin hän teki kentällä oikeita juttuja, mutta silloin koko joukkueella oli vaikeaa. Nyt hän on siinä iskussa, että hän pystyy yksin ratkaisemaan pelejä. Veikkaan, että Honka voittaa ottelun 2-1, ex-pakki ennustaa.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.