33-vuotias Niki Mäenpää pelasi tiistaina kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun Bristol City kukisti Englannin mestaruussarjassa Queen’s Park Rangersin maalein 3-0.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Niki Mäenpää pelasi nollapelin Bristol Cityn tolppien välissä Bristolin hakiessa komean 3-0-voiton QPR:n kotiluolasta.
#Huuhkajat

Suomalaistorjuja on saanut heti alkukaudesta runsaasti vastuuta uudessa seurassaan. Mäenpää on pelannut Bristol Cityn kaikki neljä sarjaottelua ja seurasi penkiltä vain tappiollisen liigacupin ottelun Plymouthia vastaan.

Viime kausi kului Mäenpäältä pääasiassa kolmosvahdin roolissa, mutta hyvien otteiden perusteella moni varmaan arvelisi miehelle löytyvän paikan myös Suomen A-maajoukkueringistä. Mäenpää kuitenkin lopetti omasta aloitteestaan maajoukkueessa jo puolitoista vuotta sitten, isäksi tultuaan.

– Päätin silloin, että aika aikaansa kutakin. Jos hirveä tarve tulee, niin sanoin (päävalmentaja Markku Kanervalle), että voin olla käytettävissä, Mäenpää kertoi Iltalehden haastattelussa (IL:n koko juttu luettavissa täältä).

– Luke (Lukas Hradecky) on pelannut hyvin, ja olen iloinen, että Jesse Jorosen uran on lähtenyt hyvin rullaamaan, kun hän meni Tanskaan.

Mäenpää halusi poistua viime kauden jälkeen valioliigaseura Brightonista, sillä seurassa olisi ollut tälläkin sesongilla tarjolla vain kolmosvahdin rooli. Bristol Citylle puolestaan tuli akuutti maalivahdin tarve, kun aiempi ykkösvahti Frank Fielding joutui muutaman kuukauden sairauslomalle.

[readmore from=Mäenpää-Niki]

Aivan kivuttomasti sopimusta Cityn kanssa ei syntynyt, sillä Mäenpää ei aluksi läpäissyt seuran lääkärintarkastusta harjoitusleirillä turvonneen polven takia. Kun turvotus laski, sopimus tehtiin, mutta osa Mäenpään palkasta sidottiin pelattujen otteluiden määrään.

– Tietyillä ehdoilla seura halusi, että jos pysyn kunnossa, sopimus on sama, mutta jos polvi pettää, seuralle ei tule niin paljon tappiota, Mäenpää kertoo.

– Se oli ihan fine minulle. Sanoin, että polvi tuntuu hyvältä ja luotan siihen.