IS: Huuhkajilta solidaarinen ele naismaajoukkueelle – leikkaavat vapaaehtoisesti palkkioitaan

© Kuva: Juha Tamminen

Kun viime vuoden lopulla alettiin keskustella julkisesti miesten ja naisten välisistä rajuista palkkioeroista eri urheilulajeissa, tilasi tasa-arvovaltuutettu myös Palloliitolta selvityksen asiasta. Käyty keskustelu on nyt johtanut siihen, että Suomen miesten A-maajoukkuepelaajat leikkaavat vapaaehtoisesti omia palkkioitaan.

- Olemme hyväksyneet alhaisemmat bonukset sekä muita muutoksia sopimuksessamme, mikä antaa Palloliitolle enemmän liikkumatilaa tulevissa neuvotteluissa naisten kanssa, Huuhkajien kapteeni Tim Sparv kertoo Ilta-Sanomille (IS:n koko juttu löytyy täältä).

Miespelaajien uusi sopimus allekirjoitetaan parin viikon kuluttua, kun Huuhkajat kokoontuu Uefan uuden Nationes Leaguen alkamisen merkeissä. Pelaajien palkkiosummia ei tiedoteta julkisuuteen, mutta IS:n tietojen mukaan miehet ovat valmiita leikkaamaan nykyisistä palkkioistaan noin 25–33 prosenttia.

Jos Suomi selviytyisi seuraaviin miesten EM-kisoihin, Palloliitto kuittaisi saavutuksesta 9,25 miljoonaa euroa. Miespelaajien uuteen sopimukseen kirjataan myös pykälä, jonka mukaan tuosta summasta menisi iso potti myös naisten maajoukkueelle.

- Uskon naisten jalkapallon kasvuun. On hienoa, jos voimme olla mukana tukemassa naisten A-maajoukkuepelaajien arkipäivää. Olen tyytyväinen, jos voimme uuden sopimuksen myötä vaikuttaa siihen positiivisesti, Huuhkaja-kapteeni Sparv jatkaa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.