FC Inter sai mieluisan paluumuuttajan loppukauden ajaksi, kun huippulupaus Kaan Kairinen palasi joukkueen sinimustaan paitaan lainasopimuksella FC Midtjyllandista. 19-vuotiaan Kairisen peliaika jäi Tanskassa todella vähäiseksi, joten lainasiirto oli odotettu.

Kairinen kuuluu Pikkuhuuhkajien runkopelaajiin. Kyseisen joukkueen päävalmentaja Juha Malinen kertoo nyt mielipiteensä nuoren keskikenttäpelaajan ratkaisusta.

– Kaan on valitettavasti väärässä sarjassa, mutta ymmärrän täysin tilanteen. Hänen täytyy saada pelata. Nyt hänellä on mahdollisuus tehdä se vielä tutussa ympäristössä, Malinen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Minulla oli jo ennen siirtoa puhelin kädessä. Meinasin soittaa hänelle ja kysyä, mitä hän aikoo. Vaihtoehtoja kuulemma oli. Peliminuutit ovat nyt hemmetin tärkeitä, jotta kehitys voi jatkua.

– Seuraavien valintojen pitäisi viedä häntä eteenpäin. Kyllä hänestä ollaan laajalti kiinnostuneita. Sen on nähnyt maajoukkueen peleissä, että meitä vastaan pelanneet maat ovat scoutanneet hänet.

Malinen uskoo, että hanakasti ampuva vasuri voi lyödä vielä Midtjyllandissa läpi.

– Aikaa on mennyt kohtuullisen paljon, mutta hän on saanut muutaman kivan näyttöpaikan, joten se siemen on siellä, että häneen uskotaan. Midtjylland on kuitenkin kova ja menestynyt joukkue. Siellä ovat jääneet kovemmatkin jätkät statistin rooliin, kuten Rafael van der Vaart.

Valmentajalegendan mukaan Kairinen on todellinen vahvistus Interille.

– Hän pystyy hallitsemaan keskikentän. Interin ei tarvitse vetäytyä enää niin hemmetisti. Kaanin pitää saada paljon palloa ja hänet pitää saada mukaan myös hyökkäyspäähän sen kanssa.

Inter on voittanut neljä edellistä otteluaan ja mikäli sama tahti jatkuu, taistelee seura yhtäkkiä mitalisijojen tuntumassa. Malinen ei usko kuitenkaan minkäänlaiseen ihmenousuun.

– He eivät tule hirveästi muuttamaan kaavaansa. Niukkoja voittoja voi napsua, enkä näe, etteivätkö he voisi saada paljonkin pisteitä loppukauden aikana. Pelillistä antia pitäisi kuitenkin parantaa huomattavasti.

Inter matkaa sunnuntaina FC Lahden vieraaksi.

– Maaliodottama ei ole siinä ottelussa kovin iso. Lahti pelaa kompaktisti ja on todella ärhäkkä ylhäällä. Siellä on hyviä ratkaisutyyppejä. Tämä on Interille yksi kovimpia puntareita ja ottelusta voi tulla selviytymistaistelu. Inter voi tehdä pelistä puolustamalla todella inhottavan.

Jesse Happonen