Djibril Cisséstä on varmasti monilla jalkapallon ystävillä erilaisia muistoja. Joku voi muistaa miehen kahdet MM-kisat Ranskan paidassa (2002 ja 2010) ja joku taas Cissén pari kammottavaa jalkavammaa – joista yhden takia vuoden 2006 MM-kisat jäivät väliin.

Kenties jollekin tulee mieleen Cissén Mestarien liigan voitto Liverpoolin paidassa vuonna 2005 muun muassa Sami Hyypiän seurakaverina. Tai kenties joku muistaa Kreikan Superliigan kaksinkertaisen maalikuninkaan kentän ulkopuolisista tekemisistä – erikoisista hiustyyleistä, omasta vaatemallistosta, DJ-urasta tai vaikkapa Ranskan maajoukkuetta ravistelleesta seksivideoon liittyneestä kiristysskandaalista.

Harva kai silti tietää, että viime viikolla 37 vuotta täyttänyt Cissé pelaa edelleen – tai paremmin sanottuna jälleen. Hyökkääjä on lopettanut uransa kahteen otteeseen, mutta hän pelasi taas viime kaudella Sveitsin kolmosliigan Yverdon-Sportissa. Vaikka Cisséllä on tätä nykyä keinotekoinen lonkkanivel, hän paukutteli 29 ottelussa 24 maalia ja voitti sarjatason maalikuninkuuden.

Nyt Cissé siirtyy toisen kerran urallaan Italiaan. Hän pelasi saapasmaassa Laziossa kaudella 2011-2012, ja nyt Cissé on tehnyt sopimuksen vastaperustetun AC Vicenza 1902:n kanssa.

Epäselvää jatkon suhteen on lähinnä se, millä sarjatasolla ura jatkuu. AC Vicenza 1902 kun on perinteikkään pääsarjaseuran Vicenza Calcion raunioille perustettu uusi seura, mutta ei suinkaan ainoa. Jo toukokuussa perustettiin Vicenza Calcion seuraajaksi nimittäin LR Vicenza Virtus, joka saa mitä todennäköisemmin vanhan seuran paikan Italian kolmannella sarjatasolla Serie C:ssä. Näin Vicenza 1902 saanee aloittaa porrasta alempaa Serie D:stä.

Lähde: Transfermarkt