Kakkosessa hulinaviikonloppu: Huikea eurogoal (video), murskalukemia, tulisia derbyjä ja kärkipelejä ja Porin muikea katsojaluku

© Kuva: Juha Tamminen
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Kakkosen pitkä viikonloppu torstaista sunnuntaihin kuului eittämättä kyseisen sarjatason kesän herkullisimpiin. Derbyjä pelattiin monessa kaupungissa, nähtiin parit selkäsaunat sekä huikean komea eurogoal.

Suurten ja keskisuurten kaupunkin derbyjen merkeissä oltiin jo torstaina. Mikkelissä Mikkelin Kissat otti haltuunsa kaupungin herruuden kukistamalla MP:n 3-1. Yhden MiKin maaleista viimeisteli 40-vuotias Rafael. Ikinuori veikkausliigalegenda on tehnyt tällä kaudella Kissoille kaikkiaan kuusi maalia, mutta vauhtiin Rafael on varsinaisesti päässyt kelien kunnolla lämmettyä. Viimeisten viiteen peliin brassi on nimittäin nakuttanut viisi maalia.

Toinen torstain derby pelattiin Tampereella, jossa TPV otti Tampere Unitedista kauden toisen voittonsa. Voitto kirjattiin TPV:lle numeroin 1-0, Paavo Näykin tehtyä pelin ainoan maalin.

Perjantaina oli vuorossa Porin derby, jossa B-lohkon sarjakärki MuSa kukisti Jazzin 3-2 värikkäiden vaiheiden jälkeen. Matias Koskinen vei MuSan johtoon jo 3. minuutilla, mutta Lyam Fridayn ja Joonas Meuran maalit käänsivät edun Jazzille, kun alettiin pelata viimeistä kymmenminuuttista. Kaikki näytti Jazzin kannalta hyvältä sikälikin, että MuSa pelasi vajaalla 78. minuutista eteenpäin.

Koskinen kuitenkin tasoitti ottelun illan toisella maalillaan, ja kun Rudi Dieter pani pallon tolppien väliin lisäajalla, juhlikin lopussa MuSa. Aivan kuten kauden ensimmäisessäkin Porin derbyssä. Ottelun yleisömäärä oli todella komea, ja siihen oltaisiin taatusti tyytyväisiä veikkausliigatasoa myöten, sillä peliä todisti stadionilla peräti 3 193 silmäparia.

Lauantain merkittävintä antia olivat kaksi A-lohkon murskavoittoa. Tässä tapauksessa kyse ei ole liioittelusta, sillä molemmissa peleissä tehtiin peräti kymmenen maalia, ja eroa hävinneeseen osapuoleen tuli joko viisi tai kuusi maalia. PKKU voitti FC Vaajakosken todella tylysti 8-2 ja MyPa LPS:n 7-3. Sekä Vaajakoski että LPS tulivat Kakkoseen täydennysmenettelyn kautta, joten kenties pitkä kausi alkaa näkyä tuloksissa?

Mypalta Tomi Räikkönen teki läksytyksessä hattutempun, ja yksi osumista oli todella näyttävä, ehtaa ”eurogoal”-tasoa”. Sopii katsoa uudestaankin.

Sunnuntaina pelattiin A-lohkossa kärkiottelu Gnistanin ja PEPO:n välillä. Voiton otti kotijoukkue Gnistan maalein 3-1, nousten samalla lohkon piikkipaikalle. PEPO:n urakka tosin vaikeutui Alieu Ceesayn saatua ulosajon jo 11. minuutilla. Gnistan tullee tosin menettämään taulukosta vielä kolme pistettä peluutettuaan alkukauden ottelussa MiKiä vastaan edustuskelvotonta pelaajaa.

A-lohkon nousukarsintapaikoista taistelevat vielä ainakin Gnistan, PEPO, MyPa, JäPS ja mikseivät myös MP ja MiKi.

B-lohkossa pelattiin myös tärkeä peli GrIFK:n ja SalPa:n välillä. 1-1 -tasapeli pahimpien haastajien kesken miellyttänee ainakin sarjakärki MuSa:a.

C-lohkon kärjessä jatkaa viikonlopunkin jälkeen GBK perässään Tampereen Pallo-Veikot. Nousutaistelussa ovat mukana myös SJK Akatemia, hyvään vireeseen päässyt oululainen Hercules sekä KuFu-98.

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!