Sanomalehti El Periódico kirjoittaa keskiviikkoaamuna, että maailmaa ja eritoten Barcelonaa viime elokuussa ravistelleet terroristit suunnittelivat iskua myös FC Barcelonan otteluun Camp Noulle. Jihadistiterroristien solu oli vastuussa 17.8.2017 järjestetyssä terrori-iskussa, jossa eräs heistä ajoi pakettiautolla Barcelonan la Ramblalla kävelleiden ihmisten yli. Iskussa sai surmansa 14 jalankulkijaa ja loukkaantui yli 130, mutta terroristit suunnittelivat kylvävänsä paljon laajempaakin tuhoa.

Jo aiemmin julkisuuteen on kerrottu, että terroristien aikeena oli räjäyttää pommeja turistien suosimissa kohteissa. Tällaiseksi epäiltiin muun muassa Barcelonan maamerkkiä, kuuluisaa Sagrada Familia -kirkkoa. Pommien ainekset kuitenkin räjähtivät edellisenä iltana terroristisolun majapaikassa ja niinpä isku toteutettiin räjähdysten sijaan autolla.

El Periódico kertoo nyt Espanjan ja Katalonian poliisivoimien ja tapauksen tutkijoiden saaneen selville, että miesten suunnitelmissa oli räjäyttää useita merkittäviä kohteita, ja viedä pommi myös FC Barcelonan kotipyhättöön Camp Noulle. Sagrada Familian ja Camp Noun lisäksi myös Pariisin Eiffel-tornilla oli määrä suorittaa räjäytys. Toteutuessaan iskusta olisi tullut lehden mukaan Euroopan historian tuhoisin.

Iskujen päivämääräksi suunniteltiin elokuun 20:tta päivää, joten pakettiautolla suoritettu isku toteutui kolme päivää suunniteltua aiemmin. 20.8. Camp Noulla pelattiin viime La Liga -kauden Barcelonan ensimmäinen kotiottelu, jossa vastassa oli Real Betis.

Tähän johtopäätökseen iskun tutkijat tulivat analysoituaan erään terroristin matkapuhelinta, jossa oli lukuisia Camp Nouta koskevia Google-hakuja, muun muassa aukioloajoista ja sisäänkäynneistä. Kännykän muistissa oli myös useita kuvahakuja stadionilta.

Tutkijoille ei ole selvää, haluttiinko Camp Noulle suunniteltu isku toteuttaa autopommien vai räjähdevöiden avulla. El Periódicon mukaan ainakin kaksi terroristisolun jäsentä kävi kuitenkin vain muutama päivä ennen iskua FC Barcelonan myymälässä ostamassa seuran fanituotteita. Se saattaa viitata siihen, että he halusivat tekeytyä Barcelonan kannattajiksi ja pyrkiä siten stadionille jalan.

Sen, että iskut oli määrä tehdä juuri 20. elokuuta, tutkijat päättelivät terroristisolun aivoina pidetyn imaamin kirjoittamista kahdesta tekstistä. Molemmat alkavat sanoilla ”Me, islamilaisen valtion sotilaat”, ja niiden päiväyksenä on 20.8.2017.

Tutkijat epäilevät lisäksi, että terroristisolu harkitsi jo edellä mainittujen kohteiden lisäksi iskua yökerhoon. Se viittaa siihen, että he saattoivat suunnitella Pariisin Bataclan-yökerhoon tehdyn iskun jäljittelemistä.