Kirjoitimme perjantaiaamuna siitä, kuinka maineikas uruguaylaisvalmentaja Gus Poyet oli täysin tuohtunut seurajohdon toimiin – ja toimimattomuuteen – siirtomarkkinoilla ja raivosi lehdistötilaisuudessa ilman maltin häivää (lue lisää).

John Bennett

@JohnBennettBBC
Gus Poyet's press conference rant last night is something else.

The press officer tried to save him by bringing it to an end it but he replies: "I say when it's finished!"

It's like he'd hit the "aggressive" button on @FootballManager.

Välirikko oli lopulta vakavampaa sorttia, sillä Bordeaux ilmoittikin jo pikapikaa Poyetin tulleen hyllytetyksi. Hyllytys on aluksi viikon mittainen, mutta tuskin on kovin epärealistista odottaa, että potkuista tulee pysyväisluonteisia.

– Miksikö hän oli niin raivoissaan? Sitä pitää kysyä häneltä. Meistä hän ylitti rajan, ja siksi teimme tämän ratkaisun.

– Minusta olisi ollut hankalaa olla kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hankalaa tämä on siksi, että kentällä kaikki meni hyvin. Poyet kuitenkin vaikutti luulevan, että hän on seuran pomo, mutta tilanne ei ole niin, Bordeaux’n puheenjohtaja Stéphane Martin totesi.

John Bennett

@JohnBennettBBC
Bordeaux President Stéphane Martin on Gus Poyet:
"In the first six months there’s was no tension. The start of the transfer window brought some tension. There was behaviour where he thought he was the boss of the club."

Viime kaudella Ligue 1:n kuudenneksi sijoittuneen Bordeaux’n ratkaisu ei ollut ristiriidaton, sillä mediatietojen mukana joukkueen pelaajat ovat kieltäytyneet harjoittelemasta Poyetin saatua lähtöpassit. Uruguaylaisella on kuitenkin historiaa vieläkin oudoimmista potkuista, sillä taannoin hän kuuli BBC:n suorassa studiolähetyksessä saaneensa potkut Brightonista.

Bordeaux on tiettävästi havitellut hyökkäykseensä myös HJK:n entistä hyökkääjää Alfredo Morelosia Glagow Rangersista.