Maailmaa järkytti tiistaina katastrofiuutinen Italiasta, kun 40 metrin korkeudella sijainnut moottoritiesilta romahti Genovan kaupungissa, vieden useita autoja mennessään. Kuolonuhreja on tiettävästi ainakin 35, mutta uhriluvun pelätään yhä nousevan.

Silta oli rakennettu 1960-luvulla, ja sitä muistelee kauhulla myös Saksan jalkapallon legenda, 1980-luvulla genovalaisessa Sampdoriassa pelannut Hans-Peter Briegel. EM-kultaa Saksan paidassa voittaneen Briegelin mielestä ”jatkuvien rakennustöiden alla” ollut silta oli jo tuolloin kammottava.

– Se oli kuin vuoristorata. Olin aina iloinen päästyäni sillan yli, 62-vuotias Briegel kertoi lehdistölle Süddeutsche Zeitungin mukaan.

– Ennen kaikkea se spiraalinmuotoinen ulosmenoväylä sai minut hermostumaan. Siinä ajettiin suoraan tyhjyyteen.

Briegel vieraili Genovassa viimeksi kaksi vuotta sitten, ja hänellä on kaupungissa yhä ystäviä. Kaupungissa, jonka sijainnin vuoksi ihmisten arki on lukuisista silloista riippuvainen.

– Soitin parille tuttavalleni ja kysyin, ovatko he kunnossa. Yksi ystävistäni ajoi vielä tänä aamuna sillan yli, Briegel kommentoi tiistaina.

– Ihmisten täytyy jatkaa elämäänsä tästä onnettomuudesta huolimatta. He ajattelevat takuulla asiaa joka kerta, kun he ajavat jonkun sillan yli.

Vieläkin kouriintuntuvammin katastofin sai kokea 31-vuotias Genoan ja Italian maajoukkueen laitapuolustaja Domenico Criscito, joka ajoi Morandi-sillan yli vain kymmenen minuuttia ennen sen romahdusta.

– Kirjoitan tämän viestin kaikille heille, jotka ovat kantaneet huolta minusta ja perheestäni. Me olemme kunnossa, vaikka ylitimmekin sillan tasan kymmenen minuuttia ennen sen sortumista, Criscito kirjoitti Instagramissa jo poistamaansa viestiin.

– Olen lähellä kaikkien uhrien perheitä. Ei ole mahdollista, että moottoritiesilta voi romahtaa näin. SE EI OLE MAHDOLLISTA!

– Meidän pitää tehdä jotain tälle maalle. Ihmiset lähtevät täältä tällaisten asioiden takia, vihainen konkaripelaaja jatkoi.

– Me tarvitsemme turvallisuutta ja sitä, että joku tekee jotain. Tämä on järkyttävää!!!

Criscito postasi myöhemmin Instagramiin vielä toisen viestin, jossa hän osoittaa tukensa turman uhreille.

Lähde: Goal