Usain Bolt aloitti joukkueharjoitukset – ”Tämä on ensimmäinen tilaisuuteni”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Pikajuoksulegenda Usain Boltin unelma jalkapalloammattilaisuudesta nytkähti tiistaina tärkeän askeleen eteenpäin, kun hän aloitti joukkueharjoitukset australialaisessa Central Coast Marinersissa. Luonnollisesti Boltin ensimmäiset harjoitukset saivat osakseen valtavasti mediahuomiota.

Jamaikalainen ME-mies ja kahdeksankertainen olympiavoittaja sai huomata heti kättelyssä, että unelman toteutumiseksi työsarkaa on vielä paljon edessä.

– Tämä on aivan kuten yleisurheilussakin: ensimmäinen harjoituspäivä on aina vaativin, Bolt sanoi lehdistötilaisuudessa ABC Newsin mukaan.

– Se tuntui kuitenkin hyvältä. Tiesin, että tämä vaatii aikaa ja työtä, ja olen valmis tekemään niitä.

Syöttöharjoituksia seuranneeseen pienpeliin Bolt ei osallistunut, vaan jatkoi tekemällä venyttelyjä. Marinersin valmentaja Mike Mulvey tiedostaa, että pikajuoksutähden läsnäolo kiinnostaa yleisöä, mutta kiirettä hän ei aio 32-vuotiaan Boltin kanssa pitää.

– Huomio kohdistuu häneen, eikä Bolt olisi ihminen, jollei häntä hermostuttaisi. Hän on fantastinen urheilija, ja olemme iloisia siitä, että hän on täällä, Mulvey totesi.

– Haluan korostaa, että emme tee ratkaisua Boltin suhteen huomenna tai ylihuomenna. On mahtavaa, että Usain on valinnut meidän seuramme, ja jos kestää 12 kuukautta siihen, että hän on valmis pelaamaan, odotan mielelläni niin pitkään.

Juoksijan mukaantulo on poikinut luonnollisesti myös kritiikkiä, sillä moni pitää sitä pelkkänä markkinointikikkana. Mulvey kuitenkin uskoo, että Boltin huippu-urheilijan asenne voi antaa Marinersin pelaajille paljon.

– Emme laske harjoitusten vaatimustasoa vain siksi, että Usain Bolt käveli ovesta sisään. Tämä kaveri on voittaja. Kahdeksan olympiakultaa. Se ei onnistu pelkästään mahtavilla lahjoilla, vaan siihen vaaditaan myös suuria henkisiä voimavaroja.

– Jos Bolt voi välittää sitä pelaajilleni, se tekisi hyvää kenelle tahansa.

Bolt itse haluaa rakentaa jalkapallouraansa maltilla, mutta kunnianhimoisesti.

– Ihmiset sanovat aina, mitä sanovat. Aivan kuten yleisurheilussakin, minusta puhuttiin kaikenlaista, ja minun tehtäväni oli osoittaa heidän olevan väärässä. Aivan kuten nytkin, Bolt sanoi.

– Ensimmäinen haasteeni on saada pelaajasopimus. Sitten katson, millä tasolla olen ja mille tasolle haluan päästä. Sen jälkeen voin määritellä tavoitteitani kaudelle.

– Saimme tarjouksia joukkueilta Espanjasta ja Ranskasta, mutta se olisi vaikeampaa, koska joutuisin opettelemaan uuden kielen. Tulin mielelläni Australiaan. Olen Marinersilta saamastani tilaisuudesta hyvin kiitollinen.

– En aio asettaa mitään tavoitteita, vaan ryhdyn vain hommiin. Tämä on ensimmäinen tilaisuuteni, ja olen siitä innoissani, Bolt päätti.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS